На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

НКЦПФР затвердила порядок подання страховою організацією звітності з недержавного пенсійного забезпечення

Версия для печати Версия для печати
27.01.2022 

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на черговому засіданні регулятора затвердила порядок подання страховою організацією звітності з недержавного пенсійного забезпечення.

"Цей документ описує аспекти подання звітності страховими компаніями в частині недержавного пенсійного забезпечення. Адже своєчасна, чітка і повна звітність є однією з основ якісного регулювання ринку", – говорить Iраклій Барамія, Член НКЦПФР.

Так, порядок охоплює звітність, що подається страховиком до НКЦПФР, а також звітність, що подається страховиком особам, які уклали із ним договори страхування в системі недержавного пенсійного забезпечення. В нормативному акті повністю прописані усі вимоги до учасників ринку, дані форми довідок, звітності тощо.

Важливо зазначити, що першим звітним періодом для складання та подання звітності з недержавного пенсійного забезпечення є I квартал 2022 року. А першим звітним періодом для складання та подання річної звітності, що подається особам, які уклали із страховиком договори страхування в системі недержавного пенсійного забезпечення, є 2021 рік.

Водночас комісіонери визнали таким, що втратило чинність, розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 15 лютого 2007 року No 6817 "Про затвердження Положення про оприлюднення страховиками інформації щодо договорів страхування, укладених у системі недержавного пенсійного забезпечення", зареєстроване в Міністерстві юстиції України 02 березня 2007 року за No 179/13446.

Наразі порядок подання страховою організацією звітності з недержавного пенсійного забезпечення переданий на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Він набирає чинності з дня його офіційної публікації.

Источник:  НКЦПФР
URL новости:  https://www.nssmc.gov.ua/nktspfr-zatverdyla-poriadok-podannia-strakhovoiu-orhanizatsiieiu-zvitnosti-z-nederzhavnoho-pensiy-noho-zabezpechennia/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес