На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

НБУ підтримав звернення Страхових об’єднань України та закликав іноземних перестраховиків підтримати український ринок страхування

Версия для печати Версия для печати
01.03.2022 

Національний банк України підтримав звернення Страхових об’єднань України та закликав іноземних перестраховиків підтримати українських страховиків. Зокрема, відстрочити сплату платежів за укладеними договорами перестрахування та продовжити надання перестрахового захисту навіть у разі закінчення строку дії таких договорів. Про це йдеться у відкритому листі Національного банку до іноземних перестраховиків.

Деякі страховики України сьогодні позбавлені можливості виконувати зобов’язання за договорами перестрахування в частині своєчасної оплати перестраховочної премії.

Це зумовлено умовами воєнного стану, запровадженого на всій території України у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, та  запровадженням  Національним банком із 24 лютого 2022 року обмежень у роботі валютного ринку України.

«Україна вдячна міжнародним партнерам за підтримку в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність нашої держави у період збройної агресії з боку Російської Федерації. Ми дуже розраховуємо на вашу допомогу в ці непрості часи», – наголосив заступник Голови Національного банку України Сергій Ніколайчук.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-zaklikav-inozemnih-perestrahovikiv-pidtrimati-ukrayinskiy-rinok-strahuvannya

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес