На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Найбільша лізингова компанія світу подала позов на $3,5 мільярда через літаки, які залишились в РФ

Версия для печати Версия для печати
03.10.2022 

Найбільша лізингова компанія світу AerCap подала позов до страховиків з вимогою виплатити 3,5 млрд доларів за літаки, які залишились в Росії.

Про це пише Financial Times.

Компанія каже, що повідомила російські авіакомпанії про припинення оренди, але літаки їй не повернули, тому вона вирішила домагатися виплати страхового покриття.

Позов подали до Високого суду Лондона.

AerCap вважає свої вимоги обґрунтованими, оскільки не може отримати від російських авіакомпаній літаки та деталі до них після того, як Євросоюз з 26 лютого заборонив щодо Росії нові поставки, техобслуговування та страхування літаків, а також зобов’язав Москву протягом місяця повернути лізингодавцям вже здані у лізинг літаки.

Після цього президент Росії Володимир Путін 14 березня підписав закон, який дає можливість реєструвати у РФ права на іноземні літаки, які перебувають у лізингу у російських компаній.

AerCap втратила 116 літаків і 23 запасних двигунів у Росії.

При цьому відповідачами за позовом стали група страховиків зі США на чолі з AIG та європейські компанії на чолі з Lloyd’s. Перша страхувала літаки AerCap від усіх ризиків, за винятком військових, а друга займається ризиками, пов’язаними з війною. Загальна сума покриття $3,48 млрд, їх $1,22 млрд припадає на військові ризики.

Група страхових компаній на чолі з AIG наполягає, що дії російських авіакомпаній "були здійснені в політичних цілях", що виводить літаки з-під страхового покриття. Страховики, очолювані Lloyd’s, стверджують, що навіть якщо суд вирішить, що перереєстрація літаків у Росії є частиною події, яку охоплюють їх поліси, вони нестимуть відповідальність лише у разі їх знищення.

Початкові слухання у справі відбудуться, ймовірно, на початку 2023 року, після чого може пройти рік, перш ніж буде ухвалено остаточне рішення.

Партнер, що спеціалізується на питаннях страхування в юридичній фірмі Reed Smith, Марк Прінг, передбачає, що найближчими місяцями, ймовірно, буде "хвиля" страхових претензій щодо активів, що застрягли в Росії.

Страхові наслідки війни, що триває в Україні, тільки почалися, зазначив він.

Автор:  Олексій Павлиш
Источник:  Економічна правда
URL новости:  https://www.epravda.com.ua/news/2022/10/3/692151/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес