На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Україні після війни необхідно залучати по $70-80 млрд приватних інвестицій щорічно – перший віце-прем’єр

Версия для печати Версия для печати
21.10.2022 

Метою України після завершення війни є здійснення стрибка, який можна охарактеризувати як економічне диво, для чого необхідно залучати щорічно $70-80 млрд приватних інвестицій, заявила перший віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Для розвитку української промисловості треба залучати інвестиції, за нашими розрахунками, $70-80 млрд щорічно протягом як мінімум п’яти років. Це великий виклик, – сказала вона на бізнес-форумі "Діалог громадянського суспільства, бізнесу та влади: виклики воєнного часу" у Києві у п’ятницю.

Серед пріоритетних секторів вона назвала military tech, сільське господарство, металургію та IT, а також наголосила на глибинній переробці та розвитку малого та середнього бізнесу.

Свириденко зазначила, що інтерес інвесторів до України зберігається і під час війни, зокрема навіть із Китаю. За її словами, його практичній реалізації має сприяти страхування 90% воєнних ризиків, про яке досягнуто домовленості з Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій (MIGA) із Групи Світового банку.

Всі розуміють, що після війни Україна буде привабливим місцем для інвестицій, – пояснила перший віце-прем’єр такий інтерес.

Вона також повідомила, що тривають переговори з BlackRock про структурування фонду, що займатиметься залученням приватних інвестицій та сприятиме державно-приватному партнерству. "Ми маємо зацікавленість і від Goldman Sachs, вчора з ним була розмова", – додала Свириденко.

За даними НБУ, на кінець 2021 року прямі іноземні інвестиції (ПII) в Україну за всю її історію становили $64,16 млрд, з яких через інструменти участі в капіталі – $46,21 млрд, проте це менше, ніж на кінець 2013 року, коли вони досягли відповідно $67,03 млрд та $56,02 млрд.

З 2000 року рекордними обсягами ПII за рік були 2014, 2007 і 2021 роки – $17,20 млрд, $14,93 млрд і $12,07 млрд відповідно.

Источник:  Iнтерфакс-Україна
URL новости:  https://interfax.com.ua/news/investments/867128.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес