На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Бізнес обговорив питання залучення інвестицій задля відбудови України

Версия для печати Версия для печати
24.01.2023 

Війна спричинила масштабні руйнування, економічні збитки та загострила потребу у відбудові України. У той же час, для ефективного та швидкого відновлення нашій державі необхідне фінансування, і в тому числі, прямі міжнародні інвестиції. Тож, Комітет Європейської Бізнес Асоціації з питань відновлення України ініціював проведення зустрічі з Сергієм Цівкачем, виконавчим директором UkraineInvest, яка відбулася 23 січня.

Під час зустрічі Сергій Цівкач поінформував, що попри війну прямі іноземні інвестиції в Україну в минулому році відбувались та поділився інформацією про деякі з інвестиційних проєктів. Значна увага під час зустрічі була приділена обговоренню можливих механізмів страхування інвесторів. Зокрема, очільник UkraineInvest надав інформацію про програми страхування інвестицій Федерального міністерства економіки Німеччини, Міжнародної фінансової корпорації розвитку США та Багатосторонньої агенції з гарантій інвестицій (БАГI).

Серед інших питань учасники обговорили необхідність прийняття законопроєкту №8138, яким пропонується розширити сфери в яких може реалізуватися інвестиційний проєкт зі значними інвестиціями та зменшується розмір інвестицій для якого може надаватися державна підтримка. Наприклад, якщо згідно з чинних норм законодавства обсяг інвестицій має перевищувати суму, еквівалентну 20 млн євро, то законопроєктом №8138 пропонується зменшити цю суму до 12 млн євро. Асоціація, в свою чергу, підтримує цей законопроєкт, оскільки він дозволить розширити коло суб’єктів господарювання, які зможуть долучатися до інвестування та збільшить інтерес інвесторів до нашої держави.

Источник:  Європейська Бізнес Асоціація
URL новости:  https://eba.com.ua/biznes-obgovoryv-pytannya-zaluchennya-investytsij-zadlya-vidbudovy-ukrayiny/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес