На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Iндія відмовилася купувати російське дизельне пальне, кажуть – невигідно

Версия для печати Версия для печати
16.02.2023 

Iндійські НПЗ не закуповуватимуть російський дизель. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела у галузі та представників заводів.

За словами одного з них, витрати на імпорт з урахуванням фрахту та страхування виявляються занадто високі і перевищують "стелю", введену країнами G7, – $100 за барель.

Iндія повністю сама забезпечує себе дизелем, каже джерело Reuters у складі керівників НПЗ. А закуповувати російське паливо для реекспорту невигідно через податок на надприбутки, що діє в Iндії, пояснює він.

Iндія готова закуповувати лише найдешевші російські нафтопродукти. Так, Reliance Industries, власник найбільшого у світі нафтопереробного комплексу, у лютому збільшив імпорт російської нафти, а також потроїв закупівлю мазуту. Його приклад можуть наслідувати Bharat Petroleum та Indian Oil, яким нафта потрібна як дешева сировина для нафтохімії.

Загалом Росія експортувала половину виробництва нафтопродуктів – близько 144 млн тонн із 290 млн. При цьому 90% йшло на європейський ринок, який наразі закрито санкціями.

За даними МЕА, Росія в середньому експортувала 2022 року близько 1,2 млн барелів нафтопродуктів на добу. Закритий європейський ринок обвалить обсяги вп’ятеро – вже до кінця I кварталу без покупців залишиться близько 1 млн барелів на добу.

Источник:  LIGA.Бізнес
URL новости:  https://biz.liga.net/ua/all/all/novosti/indiya-otkazalas-pokupat-rossiyskoe-dizelnoe-toplivo-govoryat-nevygodno

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес