На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Щоб відновити економічну діяльність в Україні, потрібно забезпечити належні інструменти страхування, – Юлія Свириденко

Версия для печати Версия для печати
10.03.2023 

Активне страхування воєнних ризиків є ключовим питанням для торгівлі, інвестицій та реалізації проектів відновлення. Україна не може чекати, коли закінчиться війна, щоб повернутися до бізнес-проектів, тому ми тестуємо продукти зі страхування військових ризиків M’GA та інших глобальних гравців. На цьому наголосила Перша віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час серії зустрічей з Міністром у справах ЄС Швеції Дж. Розуолл та Міністром зайнятості та інтеграції Швеції Й. Персоном.

"Наявність страхування воєнних ризиків для бізнесу дасть можливість відновити інвестиційну діяльність в Україні вже зараз. Ми активізуємо діалог з цього питання з нашими міжнародними партнерами в різних куточках світу. Важливим елементом є залучення офіційних державних установ у цей процес. Ми шукаємо трастові фонди та інші інструменти для створення продуктів військового страхування, які надаватимуть як офіційні установи, так і приватні компанії", – зазначила Юлія Свириденко.

Вона додала, що за підтримки глобальних міжнародних партнерів Україна активує комплексне страхування ризиків постачальників, інвесторів та впровадження проектів. Це забезпечить компаніям необхідну конкурентну перевагу у вигляді раннього розміщення в Україні та більш активної участі у відновленні економіки та інфраструктури.

Уряд України також працює над інструментами для поглиблення економічної інтеграції з Євросоюзом. Йдеться також про використання правової бази Угоди про асоціацію для інтеграції з ринком ЄС. З огляду на те, що Україна є кандидатом на вступ до ЄС важливим є розвиток торговельних шляхів, які стануть для Європейського Союзу внутрішніми. Це забезпечить більшу автономію ЄС та надасть можливості для відновлення виробництва в Україні – ближче до європейських виробництв.

Разом з цим, те, чого Україна прагне в глобальній торгівлі – це повага до стійкості, різноманітності та прав людини, які базуються на повазі до основних норм міжнародного права – повазі до суверенітету та територіальної цілісності. Держава-агресор продовжує нехтувати міжнародним правом, завдаючи руйнувань та збитків Україні.

"Найбільше нам потрібні зброя та санкції. У Росії ще є технічні можливості для виробництва ракет на обладнанні інших держав та заробляти на тіньовій торгівлі. Необхідно запровадити жорсткіші механізми обмеження експорту, розвинути торговельні санкції та імпортні обмеження у всеохоплюючий торговий режим, застосовний до росії", – відмітила Юлія Свириденко і додала, що Україні не достатньо розробляти торговельні санкції за принципом заборони та м’яких обмежень. Санкції мають діяти глобально.

Источник:  Міністерство економіки України
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=860cb7e9-8b4c-4034-8899-170df58313c3

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес