На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Відбудова України – найамбітніший проект ХХI ст., який відкриває незліченні перспективи для бізнесу

Версия для печати Версия для печати
29.03.2023 

Вже зараз Україна має низку беззаперечних переваг для інвесторів. Зручна логістика в західному напрямку, висококваліфіковані та освічені працівники, розгалужена інфраструктура. Про це зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-виступу в межах конференції "Кластери зустрічаються з регіонами", що проходить у м. Кошице (Словацька Республіка) за участі Прем’єр-міністра Словаччини Едуарда Геґера.

Денис Шмигаль підкреслив, що відбудова України – це найамбітніший проект ХХI століття, який потребує величезних ресурсів. Але водночас відновлення, за його словами, відкриває незлічені можливості та перспективи. Особливо для бізнесу, який буде локомотивом змін.

"Україна отримала статус держави-кандидата на членство в ЄС. Українська та європейська економіка поступово стають єдиним цілим. Ми зацікавлені в кластерній співпраці з ЄС, як основи для успішної інтеграції України у глобальні ланцюги доданої вартості", — сказав Прем’єр-міністр України.

За словами Дениса Шмигаля, найбільш перспективними є п’ять секторів: енергетика, оборонно-промисловий комплекс, аграрний, природні ресурси та IT.

"Ми будуємо нову економіку. Активізуємо державно-приватне партнерство. Ми ухвалили сучасне законодавство, аби в Україні з’явилися десятки, а потім і сотні потужних концесійних проектів", — зауважив очільник українського Уряду.

Прем’єр-міністр України додав, що страхування воєнних ризиків – ключове питання для інвесторів, і Уряд України працює над варіантами рішень. Один з них – створення цільового міжнародного трастового фонду, що дозволить залучити до страхування експортно-кредитні агентства країн Великої сімки, Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій MIGA, американську агенцію DFC. Остання, за словами Дениса Шмигаля, вже оголосила про готовність мобілізувати понад 1 млрд доларів приватного капіталу для підтримки економіки України.

"Україна та ЄС будуть єдиними не лише ціннісно та політично, але й економічно. Кожен спільний успішний інвестпроект наближає нас до мети. До сильної успішної України і до єдиної та різноманітної Європи", — резюмував Прем’єр-міністр України.

Автор:  Денис Шмигаль
Источник:  Кабінету Міністрів України
URL новости:  https://www.kmu.gov.ua/news/denys-shmyhal-vidbudova-ukrainy-naiambitnishyi-proekt-khkhi-st-iakyi-vidkryvaie-nezlichenni-perspektyvy-dlia-biznesu

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес