На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Нідерланди долучаться до критично важливих напрямів раннього відновлення України

Версия для печати Версия для печати
02.04.2023 

У 2023 році Уряд Нідерландів надасть Україні підтримку у відновленні критичної інфраструктури та всебічну допомогу в безпековій та гуманітарній сферах.

Про участь Нідерландів у реконструкції України, шляхи інтенсифікації двосторонньої співпраці та економічну ситуацію в Україні обговорили сьогодні, 2 квітня, перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко та Віце-прем’єр-міністр, міністр фінансів Королівства Нідерландів Сігрід Кааг.

"Наразі відбудова України – це найамбітніший проект 21 століття, який потребує величезних ресурсів, і разом з тим відкриває нові можливості для ділової співпраці. За даними Світового банку, потреби України на відновлення становлять 411 мільярдів доларів. Нідерланди є надійним міжнародним партнером України, який робить свій внесок у боротьбу проти російської агресії та подальшої відбудови країни", — зауважила Юлія Свириденко.

Перший віце-прем’єр-міністр подякувала нідерландській стороні за надане енергетичне обладнання, яке є вкрай важливим для відновлення енергетичної інфраструктури, яка постраждала від нападів держави-агресора.

Сторони обговорили перспективи, які відкриваються для бізнесу обох країн з точки зору участі у проектах з реконструкції України. Цього року Україні потрібно 14 млрд доларів, щоб покрити найважливіші потреби: відбудову житла, соціальної інфраструктури, шкіл, лікарень тощо, дитячих будинків, відновлення бізнесу та створенні умов для його роботи. Містить ця цифра також потреби приватного сектору, підтримка якого передбачається як через реалізацію державних програм, таких як "Є-робота" та компенсація відсоткової ставки за програмою "5-7-9", а також через залучення інфраструктури МФО для прямого кредитування з боку IFC та EBRD та створення окремого міжнародного трастового фонду для перестрахування воєнних ризиків.

"Наразі Україна визначила п’ять пріоритетів раннього відновлення: енергетична інфраструктура, гуманітарне розмінування, реконструкція житла, критична та соціальна інфраструктура, підтримка приватного сектору, зокрема, малого та середнього бізнесу. Уряд України бачить великі перспективи в залученні нідерландських компаній до процесу відновлення, для чого окремо вивчається можливість відновлення та розширення лімітів з боку голландської ЕКА, Atradius. Водночас страхування воєнних ризиків є ключовим питанням для інвесторів. Створення спеціального міжнародного трастового фонду, над яким уряд вже працює з іноземними партнерами, дозволить залучати до страхування експортно-кредитні агентства країн G7, такі організації як MIGA, DFC, а також міжнародних приватних гравців в сфері страхування", — зазначила Юлія Свириденко.

Автор:  Юлія Свириденко
Источник:  Міністерство економіки України
URL новости:  ttps://me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=d014bbfe-5979-44a0-b117-d8b4a185a722

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес