На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Страхування воєнних ризиків для бізнесу – гарант залучення іноземних інвесторів в Україну, — Денис Башлик

Версия для печати Версия для печати
05.04.2023 

Заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик взяв участь у зустрічі Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки Юлії Свириденко з Віце-канцлером, Федеральним міністром економіки та захисту клімату Німеччини Робертом Габеком, представниками великих німецьких компаній, профільними міністерствами. Серед питань, щодо обговорювались – залучення німецького бізнесу у процес відновлення України, механізми підтримки іноземних інвесторів та страхування воєнних ризиків.

Україна зацікавлена у якнайшвидшому залученні іноземних інвестицій у відновлення країни та ключових галузей економіки, не чекаючи закінчення війни. Для інвесторів надважливим питанням є страхування воєнних ризиків, тож нині український Уряд працює над варіантами його вирішення. Один з них – створення цільового міжнародного трастового фонду, що дозволить залучити до страхування експортно-кредитні агентства країн G7, багатостороннє агентство з гарантування інвестицій MIGA, американську корпорацію з фінансування міжнародного розвитку DFC.

"Iноземні інвестори зацікавлені в залученні інвестицій в аграрний сектор України навіть зараз. Однак реалізація цього процесу можлива лише за умови страхування воєнних ризиків для бізнесу. Серед пріоритетних напрямів – розвиток глибокої переробки в агропромисловому комплексі та розвиток біоенергетики", — пояснив Денис Башлик.

Окрім цього, представники німецького бізнесу висловили зацікавленість в інвестуванні у сферу хімічної промисловості, металургії та інфраструктури. Незалежно від створення трастового фонду, німецький уряд готовий страхувати воєнні ризики для своїх інвесторів, тож вже сьогодні понад 20 таких інвестиційних проектів перебувають в обробці та можуть бути затверджені найближчим часом.

Источник:  Міністерство аграрної політики та продовольства України
URL новости:  https://www.kmu.gov.ua/news/strakhuvannia-voiennykh-ryzykiv-dlia-biznesu-harant-zaluchennia-inozemnykh-investoriv-v-ukrainu-denys-bashlyk

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес