На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

MIGA почала надавати гарантії для страхування воєнних ризиків із трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України

Версия для печати Версия для печати
21.06.2023 

MIGA Групи Світового банку почало надавати гарантії для страхування воєнних ризиків в Україні із Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE). Угоду про збільшення гарантії з 17,1 до 40,85 млн євро між MIGA і німецьким банківським холдингом ProCredit було підписано в присутності Першого віцепрем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко в Лондоні під час проведення Конференції з питань відновлення України-2023 (URC-2023).

Збільшення гарантії від MIGA поширюється на інвестиції ProCredit в капітал її української дочірньої компанії АТ "ПроКредит Банк" для підтримки українського малого та середнього бізнесу. Відповідна програма буде діяти до грудня 2025 року.

"Це перший проект, який буде реалізовуватись із залученням Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України. Впевнена, що програма страхування воєнних ризиків для інвестицій в українську економіку від MIGA запалить зелене світло для тих бізнесменів, які чекають можливості розпочати роботу над відновленням нашої країни. Адже саме приватні інвестори стануть основою повоєнного відновлення України", — наголосила Юлія Свириденко.

"Малий і середній бізнес отримає доступ до гостро необхідних обігових коштів. Аграрний сектор отримує фінансування, щоб продовжувати експортувати зерно на світові ринки. Крім того, українці зможуть розраховувати на необхідні банківські послуги", — пояснив виконавчий віце-президент MIGA Хіроші Матано.

Збільшення гарантії MIGA на 23,75 млн євро дозволить "ПроКредит Україна" оптимізувати свій існуючий капітал, продовжувати пропонувати необхідні банківські послуги та потенційно генерувати нові позики своїм клієнтам.

"Збільшення гарантії MIGA підтримає нашу діяльність в Україні, і ми бачимо гарні перспективи для продовження роботи з нашими клієнтами як зараз, так і під час відновлення країни", — заявив голова правління ProCredit General Partner AG Губерт Шпехтенхаузер.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=538e0c4a-8c1a-4be9-97e6-ed4c0efb13d0

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес