На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Щонайменше $2 млрд прямих збитків завдано Україні через підрив Каховської ГЕС

Версия для печати Версия для печати
30.06.2023 

Сума прямих збитків, спричинених підривом Каховської ГЕС, складає щонайменше $2 млрд. Йдеться про втрати житлово-комунального сектора, енергетики, сільського господарства, транспорту, екології, промисловості. Такі дані наведено у першому аналізі, здійсненому фахівцями KSE Institute – аналітичного підрозділу Київської школи економіки, у співпраці з Офісом Президента України, Мінекономіки та Мінінфраструктури.

"Ми продовжуємо фіксувати пошкодження та обраховувати збитки, спричинені підривом росією дамби Каховської ГЕС. Серйозних втрат зазнав житловий фонд Херсонської та Миколаївської областей. Прямі збитки від затоплення приватних будинків та супутньої інфраструктури оцінюються в $950 млн. Понад чверть загальної суми збитків – $586 млн – повʼязані з руйнуванням безпосередньо гідроелектростанції, яку доведеться будувати з нуля. Окремо Міндовкілля попередньо оцінена шкода навколишньому середовищу завдано щонайменше на $1,5 млрд. Першочерговим питанням залишається забезпечення постраждалих регіонів питною водою. Так, бюджетний комітет погодив виділення $41 млн (1,5 млрд грн) на будівництво магістральних водогонів", — зазначила Перший віцепрем'єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Відповідно до аналізу KSE Institute, збитки через трагедію на Каховській ГЕС охоплюють:

  • Житлове господарство: $950 млн збитків. Попередньо у зону підтоплення потрапити близько 20-30 тис. будинків у Херсонській області та понад 500 приватних будинків у Миколаївській області.
  • Енергетика: $624 млн збитків. Зруйновано Каховську гідроелектростанцію, яка не підлягає відновленню, збитки від якої в загальних збитках сектору сягають $586 млн. Потреби на побудову нової ГЕС складуть близько $1 млрд.
  • Транспортна інфраструктура: $311 млн збитків. Від повені постраждали понад 290 км доріг.
  • Промисловість: $105 млн збитків. Затоплено 28 великих промислових об'єктів, розташованих на правому і лівому берегах Дніпра.
  • Сільське господарство: $25 млн збитків.
  • Довкілля та екологія: $1,5 млрд втрат. 150 тонн нафти витекло під час вибуху дамби. Рівень солоності Чорного моря біля Одеси майже втричі нижчий норми.
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=80cfdfcb-8ffb-453c-897d-cf28f575c646

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес