На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Україна та Польща напрацьовують план на наступні місяці щодо активізації інвестицій в український бізнес, — Тарас Качка

Версия для печати Версия для печати
05.07.2023 

Розвиток малого та середнього бізнесу, в тому числі у співпраці з країнами-партнерами, є одним із пріоритетів швидкого відновлення України. Питання щодо заохочення інвестицій в українську економіку та фінансову підтримку бізнесу обговорили заступник Міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка з Ядвігою Емілєвіч, Урядовою уповноваженою з питань польсько-українського співробітництва в сфері розвитку.

Зустріч відбулася 5 липня. До складу польської делегації доєдналися Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі, керівництво Урядової Агенції Стратегічних Резервів, а також Корпорації зі страхування експортних кредитів та представники Польської Агенції інвестицій і торгівлі.

"Швидке відновлення та ефективний розвиток бізнесу, підтримка у пошуку нових бізнес-контактів, диверсифікація виробництва та вихід на нові ринки збуту – на цьому, зокрема, зосереджена увага Мінекономіки. Ми з нашими польськими партнерами працюємо над залученням інвестицій в український бізнес для його відновлення, в тому числі, з боку польських та українських фондів розвитку підприємництва. Важливою складовою цього процесу може стати страхування воєнних ризиків з боку KUKE – Експортно-кредитного агентства Польщі", — зазначив Тарас Качка.

Заступник Міністра додав, що приватні інвестиції стануть основою реконструкції та відновлення України. Проте, важливо почати інвестувати в Україну зараз, не чекаючи закінчення війни. Страхування воєнних ризиків дасть можливість іноземним інвесторам розпочати кооперацію з українським бізнесом та працювати над відновленням України.

Так, KUKE є офіційним експортно-кредитним агентством Польщі. Корпорація уповноважена надавати експортне страхування польським компаніям за підтримки Державного казначейства.

Також сторони обговорили питання спрощення ведення бізнесу в Україні та в Польщі для фірм обох країн. Зокрема, йшлося про законодавство у сфері публічних закупівель. Сторони обговорили план на наступні місяці щодо того, як заохотити активізацію бізнесу і економічних зв'язків вже зараз, не чекаючи завершення бойових дій.

Уряд України, в свою чергу, визначив п'ять пріоритетів для швидкого відновлення – енергетика, пошкоджене житло, критична інфраструктура, розмінування та розвиток малого і середнього бізнесу. Зокрема, на Конференції з відновлення України – 2023 у Лондоні були представлені інвестиційні можливості України та державні інструменти стимулювання інвестицій. Українська сторона розраховує на вагомий внесок Польщі у відбудову України, зокрема, у відновлення Харківської області, де триває розмінування та активне відновлення критичної та соціальної інфраструктури.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=16a2c8e8-ee4f-4113-b6ef-add73e7881b7

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес