На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Уряд США підтримає Україну у відновленні ринку страхування в країні, — Юлія Свириденко

Версия для печати Версия для печати
07.07.2023 

Страхування воєнних ризиків відіграє вирішальну роль у розблокуванні потоку приватних інвестицій, необхідних для підтримки економіки України під час війни. Підтримка Уряду США у створенні в Україні ефективного ринку страхування приватних інвестицій від воєнних ризиків та умови, необхідні американському бізнесу, для роботи на українському ринку – про це йшлося під час онлайн зустрічі з питань страхування воєнних ризиків в Україні за участю Першого віцепрем'єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко та Міністра торгівлі США Джини Раймондо.

Захід відбувся 6 липня, участь у якому також взяли Посол України в США Оксана Маркарова та топ-менеджери американських компаній, таких як, Blackrock, DFC, AON PLC, Zurich, Chubb Group, Citibank.

"Повноцінний доступ до ринку приватного страхування забезпечить потік приватних інвестицій в українську економіку, необхідних для швидкого відновлення і реконструкції. Першочергово, фокус – на страхування торгових операцій з подальшим розширенням на страхування інвестицій. З об'єктивних причин світова страхова індустрія наразі не надає належного страхового покриття. Уряд США готовий підтримати Україну у розбудові страхового ринку. Наразі нам необхідно визначити, які умови є необхідними для американських компаній для активної роботи на українському ринку", — зазначила Юлія Свириденко.

Наразі через бойові дії, спричинені рф, світова страхова індустрія не надає масштабних страхових послуг, щоб задовольнити потребу приватного бізнесу у повному обсязі. Ризик неплатоспроможності не дозволяє великим перестраховикам і постачальникам капіталу вийти на ринок. Ще однією причиною є відсутність даних про воєнні ризики з України, щоб дозволити їм оцінити ризики та таким чином вийти на ринок.

Так, під час зустрічі сторони обговорили подальшу роботу українського ринку інвестицій, можливість страхування в Україні, бачення великих американських компаній перспектив роботи в Україні, їхні ризики та наміри збільшувати темпи своєї роботи в Україні.

Українська сторона відзначила, що Мінекономіки вже працює над розробкою платформи обміну даними про ризики, яка дозволить страховикам та інвесторам оцінювати і гарантувати воєнні ризики в Україні. Це довгострокове рішення, направлене на створення страхового пулу та належного покриття ризиків.

За результатами зустрічі сторони домовились про створення робочої групи, щоб продовжувати напрацьовувати план з розвитку послуг страхування в Україні та імплементувати домовленості, яких дійшли під час зустрічі.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=e3630880-5fa7-40b9-a378-a7e3d7389fe3

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес