На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Новий маршрут експорту української с/г продукції має пролягати через територіальні води Болгарії та Румунії — посол України в Туреччині

Версия для печати Версия для печати
19.07.2023 

Новий маршрут для транспортування агропродукції України може проходити через територіальні води Болгарії та Румунії, це допоможе мінімізувати ризики після одностороннього виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи, заявив посол України в Туреччині Василь Боднар.

Позиція Туреччини в цій ситуації, а саме готовність домовлятися з РФ, є традиційною політикою країни для того, щоб задовольнити свої інтереси. Туреччина прагне до продовження медіаторських послуг, оскільки вона як посередник зернової угоди" намагається знайти золоту середину й мінімізувати ризики", — сказав він в ефірі марафону "Єдині новини".

За його словами, росіяни, можливо, не вдаватимуться до виконання всіх погроз, про які вони говорять. Однак загроза залишається, і це впливає на шипінгові компанії, страхування тощо.

Будьмо чесними. Росія, вийшовши з угоди, заявила про те, що вона не гарантує безпеки. А це означає, що вони обстрілюватимуть порти, інфраструктуру і, можливо, кораблі. У цьому й ризик, — сказав посол.

Боднар нагадав, що Україна створила фонд для забезпечення цих ризиків, однак є певні умови.

Ми також маємо можливості залучати кораблі й компанії. З нашого погляду, це можна реалізувати навіть не використовуючи цього маршруту, який уже було погоджено, а через територіальні води Румунії та Болгарії. Це також можливий варіант, щоб мінімізувати ризики, — пояснив він.

Водночас Боднар наголосив на необхідності відповідальності міжнародної спільноти, щоб, з одного боку, допомогти Україні реалізувати такий сценарій, а з другого – тиснути на Росію для запобігання її можливих атак.

Источник:  Інтерфакс-Україна
URL новости:  https://interfax.com.ua/news/general/923734.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес