На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Десятки суден зупинилися біля Ізмаїльського порту після російських атак по Дунаю

Версия для печати Версия для печати
25.07.2023 

Дунай – важливий альтернативний маршрут для експорту зерна.

Після російської атаки по інфраструктурі на Дунаї біля Ізмаїльського морського порту стали на якір 29 суден. Серед них є танкери з хімічними речовинами, пише Reuters.

Унаслідок ударів РФ постраждали семеро людей, а також знищено три склади із зерном. Дунай є важливим альтернативним маршрутом для українського зерна після виходу Росії із Чорноморської зернової ініціативи.

За підрахунками Reuters, що базуються на даних відстеження суден аналітичної компанії MarineTraffic, у районі Ізмаїла зупинилося близько 29 суден, серед яких також були танкери з хімікатами. Ще три судна кинули якір уздовж водного маршруту, який веде до терміналу Рені-Одеса.

Джерела видання у страховій сфері заявили, що для українських портів, які були частиною попередньої зернової угоди, припинили страхування від військових ризиків. Водночас деякі страхові компанії також розглядають питання про доцільність продовження страхування для портів на Дунаї.

У Держдепартаменті США наголосили, що ударами по портовій інфраструктурі Кремль хоче позбавити економіку України основного джерела доходу, не зважаючи на нужденних людей у всьому світі.

Источник:  Дзеркало тижня
URL новости:  https://zn.ua/ukr/ECONOMICS/desjatki-suden-zupinilisja-bilja-izmajilskoho-portu-pislja-rosijskikh-atak-po-dunaju.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес