На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Нова грантова програма агрострахування для малих і середніх агровиробників

Версия для печати Версия для печати
14.09.2023 

У національному інформаційному агентстві "Укрінформ" відбулася презентація нової грантової програми страхування врожаю, яка розширить доступ до кредитів для мікро-, малого та середнього агробізнесу.

У заході взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, народні депутати, представники банківського сектору, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), підприємці.

За словами заступника Міністра, доступ малого та середнього агробізнесу до банківських кредитів обмежений з низки причин. Тому нова грантова програма поряд з іншими урядовими та неурядовими програмами підтримки дуже важлива для аграріїв, які з початку повномасштабного вторгнення опинилися в скрутних умовах.

"Програма агрострахування майбутнього врожаю відкриє доступ до фінансування для малих і середніх агровиробників. Загалом всі програми з підтримки сільгоспідприємців мають одну мету – надати можливість аграріям в умовах війни отримати необхідне фінансування, щоб у наступні роки можна було сіяти і збирати врожай", — зазначив Маркіян Дмитрасевич.

Очікується, що нова грантова програма дозволить надати агросектору близько 572 млн грн додаткового фінансування протягом сезону 2023 року, використовуючи страхування майбутнього врожаю як інструмент зниження кредитного ризику.

Близько 220 клієнтів з числа сільськогосподарських виробників зможуть отримати дофінансування із середньою сумою кредиту 2,6 млн грн на поповнення обігових коштів. Фермери зможуть мінімізувати ризики завдяки страхуванню врожаю.

Програма здійснюватиметься страховою компанією UNIVERSALNA, ПриватБанком за підтримки проєкту USAID "Реформування фінансового сектору" і дозволить використовувати страхування як додатковий інструмент зниження ризику втрати врожаю для агровиробників та кредитного ризику для банків.

Автор:  Маркіян Дмитрасевич
Источник:  Мінагрополітики
URL новости:  https://minagro.gov.ua/news/strahuvannya-majbutnogo-vrozhayu-rozshirit-dostup-do-kreditiv-dlya-malih-i-serednih-agrovirobnikiv-markiyan-dmitrasevich

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес