На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Проведено обговорення теми "Страхування воєнно-політичних ризиків в Україні"

Версия для печати Версия для печати
19.09.2023 

Асоціація "Страховий бізнес" взяла участь у зустрічі із керівником проєкту USAID "Реформування фінансового сектору" Робертом Бондом.

В рамках заходу представники страхових об'єднань, перестрахових брокерів, банків та інші представниками бізнес-спільноти України обговорити стан ринку страхування та те, як він може сприяти відновленню економіки.

Під час зустрічі було представлено актуальну інформацію про стан різних міжнародних ініціатив щодо страхування ризиків, пов'язаних із війною.

Крім того, організатори вказали на "особливості поточної ситуації", тобто недоліки міжнародних ініціатив, зокрема:

  • підхід міжнародних фінансових організацій до страхування воєнних ризиків є фрагментарним: окремі гравці та учасники глобального ринку страхування та перестрахування реалізують власні дискретні програми;
  • доступ до захисту під воєнних ризиків для бізнесу є обмеженим, також обмежена можливість українських страхових компаній у страхуванні саме воєнних ризиків;
  • принцип "після припинення бойових дій" не дає змоги вже зараз почати відновлення України та залучення інвестицій.

Раніше Асоціація "Страховий бізнес" оприлюднила вироблені експертами національного страхового ринку основні підходи до захисту від воєнних ризиків:

  • Правильне використання терміну "воєнні ризики" як частини покриття ризиків "політичного насильства", що повинні повністю співпадати з міжнародними визначеннями для відсутності плутанини та можливості перестрахування таких ризиків на світових ринках.
  • Системне залучення українських страхових компаній до проектів захисту/страхування від воєнних ризиків. Максимальна кількість страховиків, які беруть участь у такому страхуванні.
  • Забезпечення страховим компаніям доступу до перестрахування за кордоном і часткової державної підтримки для великих понадлімітних виплат.
  • Роль держави також має полягати в тім, що вона може аналогічно тому, як це передбачено в аграрному страхуванні з держпідтримкою, субсидувати частину страхових платежів підприємствам і громадянам (50-60%).
  • Держава як перестраховик для значних ризиків (понад 30-50 млн. грн.) як за рахунок власних, так і за рахунок грантових грошей від наших країн-партнерів.
  • Охоплення максимальної кількості страхувальників (цьому сприятиме часткове державне субсидування страхових платежів).
  • Уніфікований для всього ринку продукт із чіткими визначеннями всіх воєнних ризиків та вільна, не регульована ціна страхового продукту.
  • Методика оцінки страхової суми та розміру збитку.
  • Доступність експертних послуг з можливою участю професійних воєнних і відповідальних державних установ.
Источник:  Сторінка Проєкту USAID в Facebook
URL новости:  https://www.facebook.com/FSRproject/posts/pfbid02HE52gmcgB5KMSNJqzdR4Z5q5nLFTXTgYNgUW64PsZpPkCZY7djDgbV9he6MpyDpnl

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес