На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Мінекономіки очікує до кінця 2023 року 7 проєктів страхування військових ризиків від MIGA і DFC

Версия для печати Версия для печати
24.09.2023 

MIGA групи Світового банку до кінця року може здійснити три проєкти страхування військових ризиків в Україні, а DFC – чотири, повідомила перший віцепрем'єр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Згідно з представленою нею презентацією на Регіональному економічному форумі в Києві цього тижня, у випадку MIGA йдеться про проєкти міжнародних інвесторів, тоді як DFC може працювати і з українськими інвесторами.

Уточнюється, що MIGA страхує такі інвестиційні ризики, як політичні, неконвертованості валюти та експропріації, а DFC також надає послуги торговельного фінансування та гарантії кредитного портфоліо.

Зазначається, що MIGA застрахувала військові ризики на $143 млн у фінансовому секторі та $14 млн у реально секторі економіки.

Свириденко додала, що ЄБРР також створює фонд на EUR200 млн, участь у якому підтвердили 8 фондів, що страхуватиме від воєнних ризиків товари в дорозі та на зберіганні як іноземних, так і українських інвесторів, а також надаватиме торговельне фінансування та гарантії під нього.

Згідно з презентацією, про військове страхування інвестиційних ризиків для своїх резидентів уже заявили національні ЕКА Японії, Німеччини, Франції, Італії, Швеції та Великої Британії.

Крім того, польське експортно-кредитне агентство KUKE пропонує як міжнародним, так і українським інвесторам військове страхування торговельних, майнових та інвестиційних ризиків, ідеться в презентації.

Перша віцепрем'єр зазначила, уряд очікує на ухвалення в другому читанні законопроєкту №9015 щодо розширення мандата українського ЕКА на страхування військових ризиків.

Серед проблем у створенні інфраструктури військових ризиків Свириденко вказала на відсутність достатньої кількості проєктів і заявників, низьку синергію, неоднозначні критерії прийнятності.

Источник:  Інтерфакс-Україна
URL новости:  https://interfax.com.ua/news/economic/936915.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес