На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Страхування інвестиційних ризиків DFC сприятиме покращенню інвестиційного клімату в Україні

Версия для печати Версия для печати
27.09.2023 

Страхування воєнних і політичних ризиків є важливим елементом для створення відповідного інвестиційного клімату для залучення приватного капіталу і підтримки довготривалих проектів з відновлення України. Так, проєкти страхування від U.S. Developmenе Finance Corporation, які вже знаходяться на фінальній стадії підготовки, дадуть позитивний сигнал для потенційних інвесторів. Важливо, що в мандаті DFC страхування як американських, так і інших закордонних та українських інвесторів.

Таку думку висловив заступник Міністра економіки України Володимир Кузьо під час вебінару для бізнесу щодо страхування політичних ризиків, яке надається USAID "Реформування фінансового сектору в Україні" у партнерстві з Американською торгівельною палатою в Україні.

"Ми з нашими американськими колегами дискутуємо щодо масштабування програм страхування. На останніх зустрічах обговорили статус проектів, які знаходяться в опрацюванні та нові Міжнародна спільнота розуміє, що обсяг підтримки українського бізнесу має збільшуватись, а нові програми – доповнювати діючі. Тому ми вітаємо консультаційну групу між DFC та MIGA, яка посилює та координує зусилля щодо розширення механізму страхування воєнних ризиків в Україні", — зазначив заступник Міністра.

Так, підприємцям, які взяли участь у вебінарі, Марлена Хьорлей, керуюча директорка зі страхування та перестрахування політичних ризиків DFC, розповіла про роль страхування політичних ризиків у залученні інвестицій за високоризикованих умов. Також відбулась презентація активних програм від DFC для України, вимоги до інвесторів і вимоги до подання проекту, успішні кейси, процес подання заявок та відповіла на практичні запитання від членів Американською торгівельної палати.

Варто зауважити, що Мінекономіки очікує до кінця 2023 року реалізацію 7 проектів страхування воєнних ризиків: три проекти від MIGA і чотири – від DFC, в тому числі із страхування таких інвестиційних ризиків пов'язаних із війною, як політичні, неконвертованості валюти та експропріації.

Крім того, про страхування інвестиційних ризиків для своїх резидентів уже заявили національні ЕКА Японії, Німеччини, Франції, Італії, Швеції та Великої Британії. Також польське експортно-кредитне агентство KUKE пропонує як міжнародним, так і українським інвесторам страхування торговельних, майнових та інвестиційних ризиків.

Автор:  Володимир Кузьо
Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=730c10c5-edab-485b-b555-bff6f295dc4c

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес