На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Україна відкрила тимчасовий коридор — необхідні програми страхування

Версия для печати Версия для печати
27.09.2023 

Україна відкрила тимчасовий коридор для суден до своїх портів, але гарантій його стабільності та безпеки ніхто не дає

Проривом для українського експорту стало те, що у вересні перші судна скористалися тимчасовим коридором у напрямку портів Великої Одеси. Так, 16 вересня до порту Чорноморськ увійшли турецькі балкери Aroyat та Resilient Africa, які прийшли за 21 тис. т пшениці. Обидва судна вже успішно пішли з порту з вантажем у 3 тис. т та 17,6 тис. т пшениці відповідно.

"Перспективи виходу суден через тимчасовий коридор є досить позитивними. Протягом останнього місяця кілька суден вирушили з портів Одеси, Чорноморська та "Південного" завдяки оголошеним маршрутам для руху цивільних суден. Також кілька днів тому судна прийшли до порту Чорноморськ, а одне з них уже успішно залишило порт із зерновим вантажем і прямує до Босфору", – зазначають у юридичній компанії Interlegal.

Водночас, на даний момент гарантій стабільності та безпеки коридору ніхто дати не може, вказує видання. Основна проблема – страхування вантажів, адже наразі потужні страховики морських перевезень не страхують перевезення зерна з українських портів новим коридором без міжнародної підтримки.

Наразі відновлення "зернової угоди" виглядає неможливим через позицію сторін. Росія вимагає, щоб до SWIFT підключили "Россільгоспбанк", а не його дочірній банк. Також РФ вимагає відновити страхування російських суден, що перевозять агропродукцію, та дозволити їхній захід в іноземні порти. Проте, ці заборони Захід знімати відмовляється.

Однак на даний момент гарантій стабільності та, головне, безпеки коридору ніхто дати не може. Так, у Мінінфраструктури та власники вантажів із причин безпеки утримуються від коментарів перспектив роботи тимчасового коридору. Крім того, є проблеми зі страхуванням вантажів. Зокрема британський страховик морських перевезень Lloyd's не страхує перевезення зерна з українських портів новим коридором без міжнародної підтримки.

Источник:  Obozrevatel
URL новости:  https://www.obozrevatel.com/ukr/ekonomika-glavnaya/timchasovij-morskij-koridor-pratsyue-odnak-dlya-rozshirennya-neobhidni-programi-strahuvannya-gmk-tsentr.htm

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес