На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Португалія візьме участь у проектах зі страхування та європейської інтеграції

Версия для печати Версия для печати
03.10.2023 

Підтримка відновлення України, страхування бізнесу, подальша європейської інтеграція України, Формула миру та поглиблення економічної співпраці – такі теми обговорили Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко з Міністром закордонних справ Португальської Республіки Жуау Гомеш Кравінью 2 жовтня. Також до зустрічі приєднався Надзвичайний і Повноважний Посол Португальської Республіки в Україні Антоніу Вашку Алвеш Машаду.

"Уряд працює над створенням в Україні ринку страхування від воєнних і політичних ризиків, щоб міжнародний бізнес почував себе захищеним та інвестував в українську економіку. Наразі ми співпрацюємо з DFC, MIGA, експортно-кредитними агентствами низки країн та сподіваємось, що Португалія долучиться до цієї ініціативи", — зазначила Перший віцепрем'єр-міністр України.

Міністр закордонних справ Португалії Жуау Гомеш Кравінью відзначив, що Уряд Португалії зацікавлений взяти участь у проектах зі страхування свого бізнесу, зокрема, із залученням Експортно-кредитного агентства Португалії. Також Португалія підтримує інтеграцію України у ЄС та її євроатлантичну інтеграцію.

Учасники зустрічі також обговорили засади Формули миру, зокрема, щодо продовольчої, енергетичної та екологічної безпеки, до яких готова приєднатися Португалія. Як зазначила Юлія Свириденко, гуманітарне розмінування в Україні також є частиною екологічної безпеки, тож Україна потребує широкої підтримки міжнародних партнерів у цій галузі.

Також сторони домовились протягом 4-го кварталу 2023 року провести низку заходів міжурядового рівня для визначення конкретних напрямів двосторонньої взаємодії, спрямованих на підтримку України і забезпечення сталого повоєнного відновлення.

Источник:  Мінекономіки
URL новости:  https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=94b55b7b-d734-4af5-9d21-da72fbf1fdfe

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес