На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Ключові чорноморські порти України відновили свою роботу — Bloomberg

Версия для печати Версия для печати
03.10.2023 

За останні кілька тижнів десять кораблів завершили рейси до основних українських портів Чорного моря без інцидентів, ігноруючи погрози Росії атакувати судна в цьому районі. Це свідчить про те, що смілива ставка України на створення власного торговельного маршруту після краху безпечного коридору, погодженого з Росією, виправдалася.

Про це пише Bloomberg.

Повідомляється, що попри такий успіх, судна все ще з підвищеною обережних прямують до України. Згідно з угодою про безпечний коридор, усі судна, які прямували до України, мали пройти перевірку в Стамбулі, і включали лише сільськогосподарські товари.

Хоча такі інспекції значно сповільнили торгівлю, набагато більше власників суден виявили бажання взяти участь, оскільки капітани та власники кораблів вважають, що така міжнародна підтримка робить маршрут більш безпечним.

Згідно з повідомленням, витрати на страхування суден, які плавають у такому ризикованому районі, також були проблемою. Зважаючи на те, що нова стратегія України набирає обертів, страховий брокер Miller запропонував повне страхування військових ризиків для українських чорноморських зернових суден.

При цьому, видання зазначає, що експорт зерна цього вересня був на 50% меншим, ніж рік тому.

Bloomberg нагадує, що два кораблі дійшли до Одеси в неділю, ще два – до "Чорноморська", а New Legacy прибув до "Південного" того ж дня. Це на додаток до ще п'яти суден, які вже пройшли коридором, завантажили вантажі та вийшли з 16 вересня, і це означає, що наразі судна досягли всіх трьох глибоководних портів, використовуючи тимчасовий український коридор.

Источник:  DELO
URL новости:  https://delo.ua/politics/klyucovi-cornomorski-porti-ukrayini-vidnovili-svoyu-robotu-bloomberg-424594/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес