На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини ринку

Велика Британія внесе GBP20 млн у створений MIGA фонд SURE для страхування інвестицій в Україну

Версия для печати Версия для печати
05.12.2023 

Велика Британія надасть GBP20 млн ($25,3 млн за поточним курсом) до Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE), створеного MIGA, для зниження ризиків іноземних інвесторів в Україну.

"Сьогоднішнє (у понеділок – ІФ-У) підписання дає підприємствам та інвесторам фундаментальні інструменти, необхідні їм для безпосередньої участі у відбудові України після цієї жахливої війни", – наводяться слова міністра промисловості та економічної безпеки Великої Британії Нусрат Гані в релізі агентства.

"...Наш внесок розміром 20 мільйонів фунтів стерлінгів до страхового трастового фонду MIGA дасть змогу знизити ризики проєктів і залучити такі необхідні приватні інвестиції в Україну для підтримки відновлення економіки зараз і в майбутньому", — резюмував він.

У пресслужбі MIGA нагадали, що Світовий банк оцінює збитки від вторгнення Росії в Україну в $411 млрд.

Як повідомлялося, Норвегія також надала $22 млн у SURE з метою зниження ризиків для іноземних інвесторів і задоволення попиту на воєнне страхування.

Трастовий фонд підтримки реконструкції та економіки України (SURE) був заснований MIGA в лютому 2023 року з метою створення двосторонньої стратегії допомоги Україні в подоланні наслідків повномасштабного вторгнення Росії.

MIGA створене 1988 року як член Світового банку для сприяння прямим іноземним інвестиціям в економіки, що розвиваються, допомагаючи пом'якшити ризики обмежень на конвертацію та переказ валюти, порушення контрактів урядами, експропріації, а також війни та громадянських заворушень. Також агентство займається покращенням кредитування для приватних інвесторів і самих кредиторів.

У пресслужбі уточнили, що з моменту початку роботи MIGA видало гарантій на суму понад $76 млрд у 123 країнах, що розвиваються, підтримавши понад 1000 проєктів, і за останнє десятиліття забезпечило 156 тис. нових робочих місць у країнах, що розвиваються.

Источник:  Інтерфакс-Україна
URL новости:  https://interfax.com.ua/news/investments/952095.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес