На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

НБУ з міжнародними партнерами готують новий механізм страхування військових ризиків

Версия для печати Версия для печати
22.12.2023 

НБУ разом із міжнародними партнерами, зокрема Світовим банком і ЄБРР, готують новий механізм врегулювання військових ризиків, який планують представити не пізніше за перший квартал 2024 року.

Як наголошується на сторінці НБУ у Facebook, під час зустрічі керівництва регулятора з учасниками страхового ринку, що відбулася, голова Нацбанку Андрій Пишний наголосив на важливості впровадження страхування воєнно-політичних ризиків, яке повинно запрацювати наступного року на повну силу.

Водночас також зазначалося, що одним із пріоритетних напрямів роботи Національного банку у 2024 році є розвиток конкурентного, адаптивного та рентабельного страхового ринку.

"Нові вимоги до страхових компаній наближають нас до європейських стандартів регулювання та нагляду. Тому імплементація нових норм – це пріоритет, а інтеграція в європейське співтовариство – завдання №1. Рухатися доведеться максимально швидко, але ви можете розраховувати на всебічну підтримку та зрілий конструктивний діалог", — сказав Пишний, говорячи про важливість таких змін для вітчизняного страхування.

Водночас зазначалося, що 2024 року, зокрема, розпочнеться застосування ризик-орієнтованого пруденційного нагляду та удосконалення вимог до платоспроможності страховиків, а також нового виду нагляду за ринковою поведінкою страховиків для контролю за дотриманням правил і стандартів надання фінансових послуг.

"Національний банк посилює свій штат фахівцями, які оцінюватимуть бізнес-моделі страховиків за ризик-орієнтованим підходом. Особливу увагу буде приділено оцінці активів страховиків – майна та цінних паперів, вартість яких має бути ринковою", — зазначив під час зустрічі заступник голови НБУ Дмитро Олійник.

Окремо було наголошено на важливості роботи підрозділів фінансового моніторингу страховиків як запобіжника залучення компаній до схем відмивання коштів, зокрема з метою ухилення від сплати податків, і для обмеження зв'язків із Росією.

Водночас зазначалося, що триває робота в парламенті щодо фіналізації тексту нового закону "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", який має бути ухвалений згідно з програмою МВФ до кінця травня наступного року.

Наразі страхові компанії мають підготуватися до поновлюваних Національним банком виїзних перевірок, щоб заздалегідь усунути можливі порушення законодавства, підкреслили представники регулятора.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес