На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Пропонується до обговорення Положення про вимоги до страховиків (перестраховиків)-нерезидентів

Версия для печати Версия для печати
03.04.2024 

Національний банк пропонує до обговорення проєкт Положення про вимоги до страховика-нерезидента в разі здійснення ним діяльності із страхування на території України (далі – Проєкт).

Проєкт розроблений з метою реалізації положень Закону України "Про страхування" (далі – Закон про страхування) та передбачає, зокрема:

  • вимоги до рейтингу фінансової надійності (стійкості) страховика (перестраховика)-нерезидента, встановленого міжнародним рейтинговим агентством на рівні не нижче інвестиційного рівня;
  • можливість здійснення діяльності з перестрахування страховиком (перестраховиком)-нерезидентом без відповідності визначеним Проєктом рівням рейтингу фінансової надійності (стійкості), якщо такий нерезидент відповідає вимогам частини другої статті 6 Закону про страхування та має досвід здійснення діяльності із страхування (перестрахування) не менше ніж три роки.

Нові вимоги поширюватимуться як на страховиків-нерезидентів, так і перестраховиків-нерезидентів, з якими страховики та страхові посередники мають право встановлювати договірні відносини. Під час виконання страховиками (перестраховиками)-нерезидентами вимог, передбачених у Проєкті, операції за укладеними з ними договорами підлягатимуть оподаткуванню на пільгових умовах (відповідно до положень абзацу четвертого підпункту 141.4.5 пункту 141.4 статті 141 Податкового кодексу України).

Після затвердження Проєкту втратить чинність розпорядження Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, від 11 липня 2013 року №2262 (зі змінами).

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/vimogi-do-strahovikiv-perestrahovikiv-nerezidentiv-bude-onovleno

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес