На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Три кроки для розбудови системи страхування воєнних ризиків в Україні

Версия для печати Версия для печати
15.05.2024 

Планується, що повнофункціональна система страхування воєнних ризиків в Україні буде запущена на базі державної агенції із застосуванням потужностей українського ринку, а міжнародні перестраховики запрошуються до участі в ній.

Про очікувані практичні кроки щодо розбудови системи страхування воєнних ризиків в Україні розповіла перший заступник Голови НБУ Катерина Рожкова під час зустрічі з представниками міжнародного страхового ринку в Лондоні, організованій Kennedys у співпраці з Syrota Dzis Melnik & Partners.

Крок перший. Під час запуску системи відповідальність за ризики нестиме державна агенція, яка працюватиме з клієнтами через посередників (страховики, банки). Частину відповідальності зможуть на себе взяти безпосередньо українські страховики.

Агенція та страховики (в разі їхньої участі) будуть отримувати страхові платежі та в межах власних лімітів здійснювати страхові виплати клієнтам. Договори реєструватимуться в єдиній централізованій базі даних електронних договорів у системі страхування воєнних ризиків.

Система передбачає обов'язкове страхування визначеного переліку об'єктів від чітко визначеного переліку ризиків на основі стандартних договорів.

Крок другий. У міру збільшення ємності ринку та напрацювання практики, може бути розширено як перелік ризиків, так і перелік об'єктів страхування.

Крок третій. Після завершення війни в Україні та отримання гарантій безпеки система страхування воєнних ризиків може бути трансформована в систему страхування воєнно-політичних ризиків і ризиків катастроф.

Наразі триває тестування розрахункової моделі разом зі Світовим банком, зауважила Катерина Рожкова. Після доопрацьований законопроєкт про систему страхування воєнних ризиків буде надано до парламенту.

"Україна потребує повнофункціональної системи страхування воєнних ризиків вже зараз, – наголосила Катерина Рожкова. – Зовнішні та внутрішні інвестори потребують захисту. Обмежене покриття кількох локальних страховиків та наявні точкові рішення міжнародних організацій, на жаль, цю проблему не вирішують. Ми розраховуємо побудувати міцну та довготривалу модель і закликаємо партнерів та учасників міжнародного перестрахового ринку долучитися до спільних практичних кроків".

Джерело:  Сторінка НБУ в Facebook
URL новини:  https://www.facebook.com/NationalBankOfUkraine/posts/pfbid0yGfWtgaq6qb9DNmTZfbB8imDiizRoasCyR97m8hs1wRHQCmjVQwg9SSoio2Euoz9l

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес