На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

НБУ не буде до 31 грудня 2024 року застосовувати заходи впливу до страховиків за несвоєчасне приведення діяльності страхових агентів

Версия для печати Версия для печати
01.07.2024 

НБУ не буде до 31 грудня 2024 року застосовувати заходи впливу до страховиків за несвоєчасне приведення діяльності страхових агентів у відповідність до оновлених вимог закону "Про страхування" щодо укладення договорів страхування.

Заходи впливу також не застосовуватимуться до страховиків і кредитних спілок за несвоєчасне приведення до оновлених вимог заходів контролю в межах внутрішнього контролю за їхніми ІТ-системами, наголошують у постанові правління НБУ від 28 червня 2024 року №77, що набула чинності з 29 червня 2024 року, повідомляють на сайті регулятора.

Водночас наголошується, що для того, щоб скористатися можливістю уникнути застосування заходів впливу, страховики та кредитні спілки мають до 15 липня 2024 року надати до НБУ інформацію про неможливість виконання вимог у встановлений строк з об£рунтуванням причин і описом заходів із приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства.

Крім того, цим документом продовжено до 15 липня 2024 року строк подання першого плану діяльності страховика, уточнено вимоги до професійної придатності страхових посередників та актуаріїв, додатково підставу для відмови у включенні до Державного реєстру страхових і перестрахових брокерів у разі виявлення інформації щодо зв'язків керівника/власника брокера з Російською Федерацією. А також уточнено процедуру звітування в рамках виконання ключової функції внутрішнім аудитором страховика з урахуванням практичних аспектів діяльності страховика в рамках міжнародних фінансових груп та вимоги до складових рівнів регулятивного капіталу страховика відповідно до вимог його платоспроможності.

Оновлено також підходів до порядку добровільного виходу з ринку фінансових компаній та ломбардів, уточнено процедуру подання до НБУ річного звіту про діяльність власником істотної участі страховика-юридичної особи.

Закріплено повноваження Національного банку здійснювати оцінку фінансового стану юридичних осіб та майнового стану фізичних осіб у разі розширення обсягу ліцензії на провадження діяльності зі страхування виключно, якщо таке розширення потребує збільшення розміру мінімального капіталу для оцінки платоспроможності. До 31 грудня 2024 року збільшено строк щорічного подання регулятору планів діяльності страховиком, фінансовою компанією-гарантом, фінансовою компанією, яка має право здійснювати оцінку фінансового стану юридичних осіб, майна і майна фізичних осіб.

Джерело:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес