На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

У вересні примусово виключено двох страховиків з ринку

Версия для печати Версия для печати
11.10.2024 

Кількість учасників небанківського фінансового ринку у вересні зменшилася з 946 (станом на 31 серпня 2024 року) до 926 (станом на 01 жовтня 2024 року). Кількість банків залишилася незмінною – 62.

Із реєстрів за ініціативою заявника виключено одну колекторську компанію та одну кредитну спілку. Примусово виключено 16 фінансових компаній, двох страховиків та один ломбард. Водночас до Державного реєстру фінансових установ включено одну колекторську компанію.

Протягом вересня 11 фінансовим компаніям та одній кредитній спілці анульовано всі ліцензії добровільно (на підставі поданих ними заяв). Також примусово анульовані ліцензії п’ятьом фінансовим компаніям та двом страховикам. Разом з тим Національний банк України погодив звуження обсягу ліцензії 19 фінансовим компаніям та двом страховикам.

Станом на 01 жовтня на ринку небанківських фінансових послуг працювали 509 фінансових компаній (у вересні було 525), 64 страховики non-life (було 66), 11 life-страховиків (кількість не змінилася), один страховик зі спеціальним статусом, 113 ломбардів (було 114), 110 кредитних спілок (було 111), 1 лізингодавець (кількість не змінилася), 42 страхових брокери (кількість не змінилася) та 75 колекторських компаній (кількість не змінилася).

Крім того, на ринку визнано 18 банківських груп (кількість не змінилася) та 30 небанківських фінансових груп (було 31).

На платіжному ринку діє 16 платіжних систем, створених резидентами, ураховуючи державні (кількість не змінилася), та 15 міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами (кількість не змінилася).

Разом з тим на ринку надавачів фінансових платіжних послуг працюють 18 платіжних установ (кількість не змінилася), 12 фінансових установ, що мають право на надання платіжних послуг (кількість не змінилася), один банк – емітент електронних грошей (кількість не змінилася) та один оператор поштового зв’язку (кількість не змінилася).

До інших суб’єктів, що діють на платіжному ринку, належать 48 комерційних агентів (кількість не змінилася) та 30 технологічних операторів платіжних послуг (кількість не змінилася). Інформація про всіх учасників платіжного ринку міститься тут.

У вересні до Національного банку України надійшло 352 запити від учасників ринку щодо реєстраційних та ліцензійних дій. Кількість запитів стосовно фінансових компаній, ломбардів та лізингодавців становила 216, страховиків – 72, кредитних спілок і колекторських компаній – 33, банків – 30, операторів платіжних послуг – 1.

Джерело:  НБУ
URL новини:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/u-veresni-na-rinku-nebankivskih-finansovih-poslug-zyavivsya-odin-noviy-gravets-21-nebankivska-ustanova-zalishili-rinok

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес