На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Iнформацiйне повiдомлення про проведення громадського обговорення проекту Закону України "Про внесення змiн до Закону України "Про страхування" (нова редакцiя)

Версия для печати Версия для печати
15.12.2011 

На виконання вимог пункту 15 Порядку проведення консультацiй з громадськiстю з питань формування та реалiзацiї державної полiтики, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України "Про забезпечення участi громадськостi у формуваннi та реалiзацiї державної полiтики" вiд 03.11.2010 # 996, та статтi 9 Закону України "Про засади державної регуляторної полiтики у сферi господарської дiяльностi" Державна комiсiя з регулювання ринкiв фiнансових послуг України повiдомляe про оприлюднення проекту Закону України "Про внесення змiн до Закону України "Про страхування"" (нова редакцiя) з метою проведення його громадського обговорення.

Громадське обговорення проекту Закону України "Про внесення змiн до Закону України "Про страхування"" (нова редакцiя) (далi - проект Закону) проводиться Державною комiсieю з регулювання ринкiв фiнансових послуг України.

Пiдготовка регуляторного акта зумовлена необхiднiстю змiн у нормативно-правовiй базi та пов'язана з: адаптацieю законодавства України у сферi страхування до законодавства eвропейського Союзу, удосконаленням монiторингу дiяльностi страховикiв та посиленням контролю за дотриманням страховиками вимог щодо забезпечення платоспроможностi, фiнансової стiйкостi, державним регулюванням у сферi страхового посередництва, запровадженням eвропейських стандартiв щодо класифiкацiї ризикiв у страхуваннi, удосконаленням порядку лiцензування страховикiв, пiдвищенням вимог до рiвня капiталiзацiї страховикiв, зокрема, до формування статутного капiталу та розмiру регулятивного капiталу, запровадженням мiжнародних норм пруденцiйного нагляду, пiдвищенням рiвня захисту споживачiв страхових послуг, розвитком страхування життя.

Альтернативним рiшенням досягнення установленої мети e внесення змiн до окремих статей чинного Закону України "Про страхування" та його доповнення новими статтями.

До соцiальних груп населення та заiнтересованих сторiн, на якi поширюватиметься дiя прийнятої нової редакцiї Закону України "Про страхування", вiдносяться громадяни та юридичнi особи - споживачi страхових послуг.

Рiзних наслiдкiв проведення альтернативних рiшень для рiзних соцiальних груп населення та заiнтересованих сторiн немаe.

Наказом Голови Держфiнпослуг вiд 15.09.2010 # 257 створена робоча група з опрацювання проекту Закону, до складу якої залученi представники об'eднань учасникiв страхового ринку. За рiшенням, прийнятим учасниками зазначеної робочої групи, засiдання щодо обговорення та опрацювання проекту Закону вiдбуваються щосереди о 15 годинi. Засiдання робочої групи вiдбуваeться у примiщеннi Держфiнпослуг за адресою: м. Київ, вул. Б. Грiнченка, 3.

Для участi в обговореннi проекту Закону громадяни та юридичнi особи повиннi повiдомити вiдповiдального секретаря робочої групи про своe бажання прийняти участь у засiданнi робочої групи з опрацювання проекту Закону або надiслати пропозицiї щодо участi в обговореннi проекту Закону на поштову або електронну адресу Держфiнпослуг.

Письмовi пропозицiї та зауваження щодо проекту Закону в паперовiй або електроннiй формах можна надiслати протягом двох мiсяцiв з моменту опублiкування на адресу Держфiнпослуг:

поштову - 01001, м.Київ, вул. Б. Грiнченка, 3;
електронну - info@dfp.gov.ua,
з помiткою "Громадське обговорення нової редакцiї Закону України "Про страхування".

Консультацiї з питання громадського обговорення проекту Закону надаються за адресою: м. Київ, вул. Б. Грiнченка, 3; за телефоном: 234-79-20.

Вiдповiдальна особа Держфiнпослуг: Блощаневич Олександр Сергiйович - вiдповiдальний секретар робочої групи з опрацювання проекту Закону.

Опрацьований за результатами громадського обговорення проект Закону буде оприлюднюватися на офiцiйному сайтi Держфiнпослуг.

Проекту Закону України "Про внесення змiн до Закону України "Про страхування" (формат PDF)

Аналiз регуляторного впливу Закону України "Про внесення змiн до Закону України "Про страхування" (формат PDF)

Источник:  dfp.gov.ua
URL новости:  http://www.dfp.gov.ua/197.html?&tx_ttnews[tt_news]=13584&tx_ttnews[backPid]=1&cHash=2cef688ac1

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес