На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Нацкомфінпослуг внесла зміни до Стратегії реформування державного регулювання ринків небанківських фінансових послуг на 2015-2020 роки

Версия для печати Версия для печати
19.12.2018 

Нацкомфінпослуг внесла зміни до Стратегії реформування державного регулювання ринків небанківських фінансових послуг на 2015-2020 роки

18 грудня 2018 року Нацкомфінпослуг прийняла рішення про внесення змін до Стратегії реформування державного регулювання ринків небанківських фінансових послуг на 2015-2020 роки, затвердженої розпорядженням Нацкомфінпослуг від 19.03.2015р. № 499.

Метою Стратегії є реформування державного регулювання ринків небанківських фінансових послуг для забезпечення сприятливих умов їх подальшого розвитку, підвищення інвестиційної привабливості та відновлення довіри споживачів небанківських фінансових послуг.

Згідно з розпорядженням Нацкомфінпослуг від 18.12.2018р. № 2230, досягнення зазначеної мети буде здійснюватися за такими стратегічними цілями:

  • наближення регуляторного середовища ринків небанківських фінансових послуг до міжнародних стандартів регулювання й нагляду;
  • удосконалення діяльності регулятора та підвищення ефективності державного нагляду;
  • підвищення рівня фінансової інклюзії та захисту інтересів споживачів небанківських фінансових послуг;
  • створення сприятливих умов для зміцнення та сталого розвитку ринків небанківських фінансових послуг.

Зокрема, для досягнення стратегічної цілі "Створення сприятливих умов для зміцнення та сталого розвитку ринків небанківських фінансових послуг", Стратегію доповнено завданням з удосконалення системи аналізу, прогнозування та стратегічного планування політики у сфері надання небанківських фінансових послуг, що передбачає виконання оцінки реалізації стратегічних та оперативних планів, досягнення стратегічних цілей із залученням учасників ринків фінансових послуг.

Розробка Стратегії зумовлена необхідністю підвищення ролі небанківського фінансового сектора в сучасному соціально-економічному житті країни. Стратегія визначає основні напрями та завдання для їх реалізації правового й інституційно-організаційного характеру, спрямовані на розбудову ефективного державного регулювання та нагляду з метою розвитку конкурентоспроможних ринків небанківських фінансових послуг.

Источник:  ЛСОУ
URL новости:  http://uainsur.com/our-news/58312/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес