На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Підтримання діяльності надавачів небанківських фінансових послуг Є ключовим завданням в умовах воЄнного стану Є Огляд небанківського фінсектору за IV квартал 2021 року

Версия для печати Версия для печати
24.05.2022 

У IV кварталі тривала трансформація ринку надавачів небанківських фінансових послуг. Загальна кількість установ скоротилася на 96.

Війна росії з Україною значно ускладнила умови роботи надавачів небанківських фінансових послуг, негативно вплинула на терміни та якість звітування. Учасники ринку мають мобілізувати ресурси для оперативного вирішення ключових проблем діяльності та продовження роботи.

Для сприяння роботі НБФУ Національний банк надав низку регуляторних послаблень та продовжив строки подання інформації й плану заходів для виконання рекомендацій регулятора за результатами інспекційних перевірок, проведених у 2022 році.

Про це йдеться у щоквартальному Огляді небанківського фінансового сектору

Страхові компанії

У IV кварталі 2021 року обсяги активів та валових премій страховиків життя дещо збільшилися, обсяги виплат зросли майже на 20%. Упродовж року страховики життя нарощували інвестиційні доходи та залишалися прибутковими за результатами усього 2021 року. Обсяги активів, валових премій і виплат сегмента ризикового страхування зменшилися переважно через неподання низкою страховиків звітності та виключення з реЄстру страховиків. За результатами року ризикове страхування залишилося прибутковим, попри збиток в останні три місяці.

Кількість порушників вимог платоспроможності суттЄво зменшилася. Станом на 1 січня 2022 року лише чотири страховики порушували принаймні один із двох нормативів платоспроможності.

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/pidtrimannya-diyalnosti-nadavachiv-nebankivskih-finansovih-poslug-ye-klyuchovim-zavdannyam-v-umovah-voyennogo-stanu--oglyad-nebankivskogo-finsektoru-za-iv-kvartal-2021-roku

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес