На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини НБУ / Новини НБУ

Опитування про системні ризики фінансового сектору, листопад 2023 року

Версия для печати Версия для печати
30.11.2023 

Оцінки стійкості фінансового сектору до значних негативних подій залишалися на високому рівні впродовж року, про що свідчать результати “Опитування про системні ризики фінансового сектору, листопад 2023 року. Понад 90% респондентів оцінили стійкість сектору як середню та вище середньої.

За даними опитування, респонденти вдруге поспіль поліпшили власні оцінки поточного стану фінансового сектору. Більша частина опитаних оцінили стан як добрий чи дуже добрий і лише 6% – як поганий.

Про поліпшення стану фінсектору за останні шість місяців повідомила половина респондентів. Жоден з опитаних не заявив про його погіршення.

Поволі поліпшуються оцінки загального рівня ризику у фінсекторі. Частка респондентів, які вважали його високим чи дуже високим, зменшилася з 58% до 50%. Близько половини опитаних вважають рівень ризику середнім.

Схильність фінустанов до ризику за пів року помітно підвищилася. Про це звітували майже 40% респондентів (найбільша частка від запровадження опитування).

Попри позитивні тенденції, очікування фінустанов на наступні пів року помітно погіршилися. Частка респондентів, що очікують погіршення стану фінсектору, збільшилася до 32% порівняно з травнем (3%), водночас зменшилася кількість опитаних, які очікують позитивних змін.

Джерелом найвищого ризику від початку повномасштабного вторгнення залишається війна з росією. До п’ятірки найвагоміших ризиків увійшли ризики припливу іноземного капіталу (вперше з травня 2022 року) та якості законодавства й податкової системи (вперше з листопада 2019 року).

Источник:  НБУ
URL новости:  https://bank.gov.ua/ua/news/all/otsinki-stiykosti-finansovogo-sektoru-do-negativnih-podiy-vje-protyagom-roku-perebuvayut-na-visokomu-rivni--opituvannya-pro-sistemni-riziki

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес