На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Ексклюзив від АСБ / Ексклюзив від АСБ

ЛСОУ та АСБ вийшли із пропозиці?ю внесення поправок до Податкового Кодексу у зв'язку із відміною обов'язкових видів страхування

Версия для печати Версия для печати
09.01.2024 

Нова редакція закону України "Про страхування", норми якої набрали чинності із 1.01.2024 р., не лише замінює види страхування на класи, але й повністю модернізує підхід до обов'язкових видів страхування.

Замість звичного за 30 років (поки діяли норми старого закону) визначення "обов'язкові види страхування" вводиться нова концепція "страхування, обов'язковість укладення договору щодо якого передбачена законом.

У зв'язку із цим найближчим часом Кабмін перегляне або відмінить десятки застарілих постанов, що стосуються таких видів страхування.

При цьому чинний Податковий Кодекс містить норми, що спираються на різні підходи із оподаткування обов'язкових видів. Згідно цьому, витрати на обов'язкове страхування збільшували розмір валових витрат страхувальників-юридичних осіб, а по особистих видах обов'язкового страхування такі страхові платежі не включались до бази оподаткування страхувальників: за ЄСВ – для підприємств, за ПДФЛ та ВС – для застрахованих співробітників (наприклад, це стосується обов'язкового страхування водіїв, страхування членів пожежних дружин тощо).

Щоб не наражати підприємства та їх співробітників на необхідність сплати таких податків, АСБ та ЛСОУ запропонували внести до Податкового Кодексу відповідні зміни щодо не включення тих видів страхування, що раніше визначались як обов'язкові, до бази оподаткування як компаній, так і співробітників, що страхуються за ними.

"Це питання справедливого ставлення до споживачів страхових послуг і збереження для них тих умов оподаткування страхових платежів (отже, і вартості страхування), які були до прийняття нового закону", — коментує генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес" Вячеслав Черняховський.

Гиперссылка:  http://www.insurancebiz.org

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес