На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Ексклюзив від АСБ / Ексклюзив від АСБ

16 червня відбулись чергові загальні Збори Асоціації "Страховий бізнес"

Версия для печати Версия для печати
19.06.2020 

Учасники Асоціації обговорили питання стану та розвитку ринку страхування і підсумки роботи об’єднання за 2019 р. – першу половину 2020 р. У зв’язку з карантином Збори проходили частково в он-лайні: частина учасників приєдналась до заходу у форматі відеоконференції.

Протягом цього періоду значна увага у діяльності Асоціації була приділена побудові взаємодії та комунікацій з НБУ як майбутнім регулятором ринку страхування, опрацюванню ключових для галузі стратегічних, законодавчих і регуляторних документів ("Стратегія-2025", законопроекти "Про фінансові послуги", "Про страхування").

Асоціація доклала значних зусиль для ініціюванню та опрацюванню проектів законів, що спрямовані на розвиток ринку, перетворення страхування на дієвий механізм допомоги бізнесу і суспільству (щодо запровадження страхування відповідальності за пожежі, страхування відповідальності лікарів, страхування медпрацівників від COVID-19 тощо).

Основним напрямків роботи Асоціації "Страховий бізнес" залишається захист інтересів бізнесу, в тому числі від надмірного регуляторного тиску. Зокрема, за останній час Асоціацією були порушені питання застосування вимог фінмоніторингу в діяльності страхових компаній.

З ініціативи Асоціації Кабінетом міністрів України були пом’якшені вимоги до роботи небанківських фінансових установ на період дії карантину, завдяки чому страхові агенти отримали можливість вести роботу під час обмежень, пов’язаних з пандемією. АСБ також відстоює позицію щодо необхідності розробки та запровадження антикризової програми заходів для небанківського фінансового ринку, як ще вже зроблено для банківського сектору. Асоціація звернулась до представників влади з низкою пропозицій щодо конкретних кроків, які б могли послабити вплив "коронакризи" на страховий ринок.

Асоціації "Страховий бізнес" брала активну участь у роботі громадських рад та інших колегіальних консультативно-дорадчих органах при державних органах, при міністерствах, Нацкомфінпослуг тощо.

Після жвавої дискусії учасники Зборів визначили пріоритетні напрямки подальшої роботи АСБ. Серед основних цілей роботи об’єднання на поточний рік – консолідація зусиль представників ринку задля вирішення стратегічних питань роботу галузі, активна участь у системній модернізації законодавчої бази, адвокація бізнесу та кроки з недопущення надмірного тиску на бізнес, послідовна побудова взаємодії з новим регулятором.

Учасники загальних Зборів було ознайомлено з цікавими та корисними доповідями, що стосуються актуальним питань роботи ринку:

  1. Тетяна Бабич, радник Генерального директора АСБ, член Громадської Ради при Держфінмоніторингу, надала інформацію про нові вимоги до финмониторингу
  2. Світлана Жукова, Голова Громадської організації "Iнститут Громадянських Свобод" ознайомила з досвідом врегулювання конфліктних питань між страховими компаніями та страхувальниками на прикладі роботи "Офісу страхового примирителя".
  3. Тетяна Коробова (комунікаційна агенція "Мята. Новые коммуникации") розповіла про методи та інструменти просування та PR на страховому ринку.
  4. Учасники отримали інформацію щодо основних макроекономічних трендів та вплив коронавірусної пандемії на стан економіки, доходи бізнесу та домогосподарств в Україні.

Рішенням загальних Зборів до складу Асоціації був прийнятий новий учасник – страхова компанія "Трансмагістраль".

Загальна кількість учасників Асоціації становить 34 компанії, що робить АСБ найбільшим об’єднанням за кількістю страховиків.

Гиперссылка:  http://www.insurancebiz.org

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес