На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Ексклюзив від АСБ / Ексклюзив від АСБ

Держава та страховики домовилися про співпрацю щодо розвитку добровільного медичного страхування

Версия для печати Версия для печати
02.10.2020 

2 жовтня 2020 р. Асоціація "Страховий бізнес" та страхові компанії-учасники Асоціації: "Крона", "УПСК", "Ю.Ес.Ай" взяли участь у зустрічі з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим. Міністерство охорони здоров’я має намір здійснити комплекс заходів для стимулювання розвитку у країні системи добровільного медичного страхування, як одного із джерел оплати медичних послуг.

"Всі ми знаємо, що 30 років у нас не було достатнього фінансування системи охорони здоров’я. Як наслідок – всі ці неформальні платежі та відсутність якості водночас. I велика сума коштів досі залишається у тіні. Ми налаштовані на серйозні зміни у системі фінансування медицини, у тому числі добровільного медичного страхування. Я вважаю, що у нас є великий потенціал щодо розвитку цього сегменту страхового ринку. Моя мета – позбутися такого поняття як неформальний платіж та побудувати абсолютно зрозумілу та прозору систему фінансування медичної допомоги", – сказав М. Степанов.

Представники страхового ринку висловили свої пропозиції і подякували Міністру за готовність вирішувати стратегічні завдання медичного захисту громадян України.

Важливою складовою процесу реформування системи охорони здоров’я в Україні є впровадження ефективних механізмів фінансування медичної галузі. Добровільне медичне страхування (ДМС) – один із дієвих механізмів фінансування видатків на охорону здоров’я та забезпечення досить високого рівня надання медичних послуг у розвинених країнах світу.

В Україні ДМС досить розвинене та його частка як джерела фінансування в загальній структурі витрат на охорону здоров’я недостатня, оскільки складає близько 1%. Про цьому саме ДМС може зняти частину навантаження з державного бюджету в частині витрат на медицину, а також забезпечити більшу доступність, якісність і повноту задоволення потреб населення у медичному обслуговуванні.

Страховики внесли низку пропозицій щодо державної підтримки розвитку системи ДМС:

  1. Законодавчі зміни щодо стимулювання роботодавців до укладання корпоративних договорів ДМС за рахунок надання податкових пільг;
  2. Нормативне регулювання діяльності медичних закладів і страхових компаній в питаннях e-health;
  3. Чітке формулювання переліку медичних послуг, які можуть бути об’єктом ДМС, затвердження стандартів та клінічних протоколів.

"Наразі необхідно забезпечити баланс інтересів страховиків і страхувальників, що сприяло б розвитку цього соціально важливого й необхідного для країни сегмента страхового ринку", – додав міністр.

Вячеслав Черняховський, генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес" відзначив важливість системної співпраці держави та страхового бізнесу у сфері охорони здоров’я:

"Подібні робочі зустрічі мають стати регулярними. Страховики зацікавлені підтримати державу в різних напрямках захисту життя та здоров’я українських громадян, не тільки у ДМС, а і у питанні медицини катастроф та зменшення рівня смертності внаслідок ДТП тощо. Також ми вважаємо за необхідне дати поштовх втіленню у життя давно передбаченому у законодавстві страхуванню медпрацівників від усіх небезпечних інфекцій. Пандемія коронавірусу, що триває зараз, підкреслює важливість всебічного страхового захисту наших медиків від наслідків небезпечних інфекційних хвороб".

Гиперссылка:  http://www.insurancebiz.org

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес