На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини законодавства / Новини законодавства

В Україні стало доступним онлайн підписання документів з ЄС на одній платформі

Версия для печати Версия для печати
10.07.2024 

Українські юридичні та фізичні особи отримали нову можливість для підписання документів з європейськими партнерами.

Система електронного документообігу Schrift (Шрифт) запровадила функцію, яка дозволяє використовувати як українські, так і європейські кваліфіковані електронні підписи (КЕП) на одній платформі.

Раніше повідомлялося, що у листопаді 2022 року уряд України затвердив порядок проведення експериментального проєкту щодо взаємного визнання електронних довірчих послуг між Україною та Європейським Союзом. Україна стала першою і поки що єдиною країною поза Євросоюзом, яка отримала цю можливість.

quot;У системі Шрифт відтепер можна використовувати не лише українські, а й європейські ключі КЕП. Для підписання не потрібно встановлювати спеціальні програми, достатньо веб-браузера. Контрагент може підписати документ безкоштовно, навіть без створення свого акаунта – у гостьовому інтерфейсіquot;, – пояснив Григорій Луцай, керівник компанії quot;Острин ЛТДquot;, розробника системи електронного документообігу (Шрифт).

Ці електронні підписи мають юридичну силу як в Україні, так і в Євросоюзі. Верифікацію підпису можна здійснити безпосередньо в системі Шрифт або через офіційні ресурси, такі як czo.gov.ua та ec.europa.eu.

У Євросоюзі не використовують алгоритм підписання ДСТУ, що застосовується в більшості сертифікатів ключів, які випускаються в Україні. Тому Мінцифри у своїй інформації рекомендує використовувати українські КЕПи з міжнародним сертифікатом, наприклад Дія.Підпис.

До взаємного визнання українських та європейських КЕПів, діє порядок, що дозволяє визнавати українські КЕПи в Євросоюзі як удосконалені. Вони нижчі за рівнем довіри, але також мають силу доказу в європейських судах.

Атрибути:  https://news.finance.ua/ua/v-ukraini-stalo-dostupnym-onlayn-pidpysannya-dokumentiv-z-yes-na-odniy-platformi

«« Вернуться на первую страницу раздела



Правовые базы
Нацкомфинуслуг

Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес