На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини законодавства / Новини законодавства

Фінкомітет ВР рекомендує прийняти за основу, що змінює умови функціонування ринку ОСАЦВ законопроект

Версия для печати Версия для печати
10.01.2023 

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував прийняти за основу законопроєкт N8300 "Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів".

Метою законопроєкту є вдосконалення процедури розрахунку та здійснення страхових виплати з ОСЦПВ, підвищення захисту інтересів постраждалих шляхом збільшення страхових виплат, перехід на вільне ціноутворення на цим видом страхування тощо.

Законопроєктом пропонується:

  • поступово підвищити розміри страхових сум (максимальних розмірів страхової виплати) до розмірів, встановлених в країнах Європейського союзу.
  • забезпечити швидке здійснення гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків, що припинили роботу на ринку;
  • запровадити пряме врегулювання у всіх випадках дорожньо-транспортних пригод, в яких шкода завдана лише транспортному засобу, що дозволить потерпілій особі звертатись за страховою виплатою до свого страховика;
  • здійснення страхових виплат у розмірі необхідному для відновлення транспортного засобу (без врахування т.з. "зносу");
  • запровадити вільне ціноутворення, що надасть можливість визначення "справедливої ціни" та включить ринкові механізми;
  • зменшити строк розгляду заяви про здійснення страхової виплати з 90 до 60 днів з дня її подання постраждалим, якщо справа не розглядається в судовому порядку

Виступаючи на засіданні комітету, генеральний директор Асоціації "Страховий бізнес" Вячеслав Черняховський зауважив, що страховики підтримують новації, що спрямовані на підвищення рівня захисту постраждалих в ДТП.

Проте необхідно зважено поставитись до питання підвищення страхових сум, оскільки це безпосередньо впливає на вартість страхування з ОСЦПВ.

"В країнах, що нещодавно вступили до ЄС, страхові суми підвищувались поступово протягом 4-7 років. Крім того, в Україні старий автопарк, тобто вартість переважної кількості авто досить обмежена, і безперечно не становить мільйони гривень", – каже він.

"МТСБУ – це об’єднання страховиків, а не фінансова установа, тому до нього не повинні застосовуватись такі ж самі регуляторні та наглядові вимоги, як до страховиків. За останні роки страховики члени Бюро запровадили прозору, ефективну та незалежну систему корпоративного управління, ці напрацювання і потрібно закріпити в законі. Головна функція МТСБУ – здійснення регламентних виплат, і щорічно Бюро здійснює відшкодувань на сотні мільйонів гривень, при цьому отримувачі виплат стабільно високо оцінюють якість врегулювання та сервісів, зокрема електронних, з боку МТСБУ". Вячеслав Черняховский зауважив, що комітет підтримав позицію щодо необхідності додаткового опрацювання на друге читання норм, що стосуються корпоративного управління МТСБУ.

«« Вернуться на первую страницу раздела



Правовые базы
Нацкомфинуслуг

Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес