На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини медстрахування

Міфи та реальність туристичного страхування

Версия для печати Версия для печати
22.05.2024 

Туристичне страхування часто оповите численними міфами та непорозуміннями, які можуть заплутати мандрівників. Оскільки поліс – це не просто формальність, а важливий аспект планування подорожі, необхідно розбиратись в його захисті. Це дозволить уникнути неприємних сюрпризів і зробити подорож безпечнішою та спокійнішою.

Розповсюджені міфи про туристичне страхування

Поліс – це лише про медичні витрати

Ринок страхування поступово підлаштовується під рівень життя та вимоги туристів. Ви можете вибирати не лише ліміти компенсації (30 000 євро та 50 000 євро), але й послуги, які будуть включені до нього. Розширена страховка не обмежує застрахованого в опціях, а гарантує покриття ризиків різних категорій: медична допомога, покриття затрат при затримці рейсу або втраті багажу, оплата зв'язку, юридична консультація за кордоном, евакуація при катастрофах тощо.

Так, при виборі поліса орієнтуйтесь не лише на його ціну, а й можливості. Іноді різниця між базовим бюджетним полісом та якіснішим становить 100–200 грн.

Я здоровий, мені не потрібне страхування

Навіть якщо ви відчуваєте себе здоровим, несподівані медичні або нещасні випадки трапляються з ким завгодно.

Ризики зростають, якщо ви відвідуєте екзотичну країну чи займаєтеся активним видом діяльності (катання на конях, дайвінг, гра у футбол, баскетбол, катання на байках). Якщо ви заздалегідь плануєте проводити час інтенсивно, подбайте про спеціальну страховку, яка покриватиме лікування за кордоном після форс-мажорів.

Страхування дуже складне та дороге

Витрати на страхування залежать від тривалості поїздки, пункту призначення, віку мандрівника і покриття, в межах якого виплачується компенсація. Ціна захисту за добу близько 2–3 євро, що зовсім не є критичною ціною. Чого не можна сказати про лікування за кордоном. Прайс за звичайний прийом у профільного лікаря коштуватиме 150–300 євро, залежно від країни та лікарні.

А для того, щоб не купити "кота в мішку", оформлюйте страховку онлайн на страхових сервісах, які не лише надають детальну інформацію за договором, а й дозволяють порівняти опції та тарифи різних страхових програм.

Як вибрати правильний поліс

Дамо рекомендації для вибору туристичного поліса:

  1. Оцініть, які ризики є для вас найбільш актуальними під час подорожі.
  2. Не купуйте перший поліс, що потрапив на очі. Зверніть увагу на виключення та наявність/розмір франшизи. Порівняйте кілька програм, щоб вибрати страховку в співвідношенні ціна-якість.
  3. Ознайомтесь з відгуками інших мандрівників про страхову компанію та асистуючу компанію, щоб заздалегідь знати, з яким партнером ви укладаєте угоду.
  4. Розгляньте можливість купівлі річного поліса. Якщо ви подорожуєте часто, це може бути вигідніше.

І наостанок. Завжди майте при собі контактні дані страховика. Це забезпечить швидке реагування у випадку страхової події. Якщо оформляєте електронну страховку, завантажте її на телефон, щоб не шукати документ на пошті.

Джерело:  Юридична Газета
URL новини:  https://yur-gazeta.com/publications/sferi-praktiki/lifestyle/mifi-ta-realnist-turistichnogo-strahuvannya-shcho-vazhlivo-znati.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес