На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
База знань
Довідники
Пошук
Карта сайту
Новини автоцивілки
Призначення і відставки
Злиття та поглинання
Новини законодавства
Новини медстрахування
Ексклюзив від АСБ
Новини НБУ
Корпоративні новини
Банківські новини
Поиск по сайту

Новини / Новини медстрахування

Страхування при подорожах з дітьми: що потрібно знати і як вибрати відповідну страховку

Версия для печати Версия для печати
03.05.2023 

Інколи туристи подорожують із неповнолітніми дітьми. Такий вид подорожі накладає додаткову відповідальність на батьків і пов’язаний із додатковими труднощами та небезпеками. Як відомо, "здоров’я дітей – багатство країни", тому уряди багатьох країн вимагають обов’язкового оформлення страхового поліса на дітей від мандрівників, які в’їжджають до їхньої країни.

Види туристичних страховок на дітей

Найпопулярнішим видом страховки є медичне страхування, яке покриває витрати на медичне обслуговування та лікування у разі потреби. Така страховка може включати покриття витрат на ліки, операції та навіть евакуацію у разі серйозних захворювань.

Якщо туристична сім’я, яка подорожує з дітьми, планує активний вид відпочинку за кордоном, то варто подумати над оформленням страховки від нещасних випадків. Така страховка покриє витрати на лікування та компенсацію у разі нещасного випадку, що трапився під час подорожі. Ця страховка може бути особливо корисною, якщо дитина захоплюється екстремальними видами спорту.

Страхування від затримки рейсу або скасування поїздки буде корисним, якщо дитина відправляється в далеку подорож, яка може бути затримана через погодні умови або інші фактори. Страховка багажу покриє непередбачені витрати, якщо багаж дитини під час подорожі буде втрачено або пошкоджено. Така страховка стане в нагоді, якщо дитина подорожує зі значною кількістю речей, таких як спортивне обладнання або особисті речі.

Кожна страховка має свої особливості та обмеження, тому перед покупкою туристичної страховки на дитину необхідно уважно вивчити умови страхування.

Чи завжди потрібно оформлювати страховку на дітей при виїзді за кордон

У більшості випадків при виїзді за кордон з дітьми страховка є обов’язковою вимогою. Однак правила можуть відрізнятися залежно від країни, до якої планується поїздка, а також від умов та типу поїздки.

У разі поїздки до країн Шенгенської зони оформлення медичної страховки на дітей є обов’язковою процедурою. Для інших країн, таких як США або Канада, страховка може бути обов’язковою, особливо якщо клієнт збираєтеся в’їхати в ці країни на автомобілі.

Источник:  Інтерфакс-Україна
URL новости:  https://interfax.com.ua/news/press-release/907734.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес