На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

EIOPA опублікувало План конвергенції наглядової діяльності на 2024 рік

Версия для печати Версия для печати
22.12.2023 

EIOPA 21 грудня опублікувало План конвергенції наглядової діяльності на 2024 рік, згідно з мандатом зі створення сильної, справедливої та спільної культури нагляду та сприяння послідовній наглядовій практиці в Європейському Союзі, повідомляється на сайті об'єднання.

План визначає пріоритети EIOPA щодо посилення конвергенції нагляду протягом 2024 року.

Як і в плані минулого року, пріоритети на 2024 рік концентруються навколо наступних трьох основних напрямів: практичне впровадження спільної наглядової культури та розвиток інструментів наглядової конвергенції, ризики для внутрішнього ринку та рівних умов гри та нагляд за ризиками, що виникають. Серед інших пріоритетів, EIOPA ініціює перегляд Посібника з процесу наглядової перевірки в рамках Solvency II.

"Цей огляд спрямований на те, щоб відобразити уроки, отримані в результаті впровадження Solvency II, і сприяти подальшому зближенню в напрямі високоякісного нагляду, (...), а також гнучкості для врахування національних особливостей та уникнення надто директивних вимог", наголошується в повідомленні.

При цьому уточнюється, що EIOPA також продовжить роботу над подальшим розвитком наглядової оцінки ризиків поведінки і свого наглядового підходу до ризиків ESG. Крім того, пріоритетом залишиться розвиток інструментів SupTech.

Щоб зберегти довіру та узгодженість на внутрішньому ринку, EIOPA продовжить посилювати конвергенцію наглядових органів у галузях, що потенційно впливають на внутрішній ринок, шляхом просування еталонних досліджень внутрішніх моделей і розроблення рекомендацій для національних компетентних органів з нагляду за страховими підприємствами, що належать приватним інвестиціям.

Визнаючи ризики, що виникають, EIOPA також включила в число своїх пріоритетів впровадження нової структури цифрової операційної стійкості (DORA), де конвергенція нагляду матиме ключове значення. EIOPA також продовжить стежити за цифровою трансформацією страхових організацій і визначати способи допомогти наглядовим органам впоратися з новими проблемами, особливо в нагляді за використанням штучного інтелекту страховими організаціями.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес