На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Міжнародний досвід будівництва тунелів

Версия для печати Версия для печати
23.12.2023 

Цікаво, чи використовують наші метробудівці міжнародний досвід будівництва тунелів у різних середовищах, чи зациклилися у своїй совковій шкаралупі?

30 січня 2006 року вийшла друком "Інструкція з управління ризиками під час будівництва тунельних споруд" ("A Code of Practice for Risk Management of Tunnel Works"), розроблена Міжнародною тунельною страховою групою (International Tunnel Insuarnce Group, ITIG), яку представили фахівці найбільших страхових і перестрахувальних компаній: Swiss Re, Zurich Global Corporate, Allianz AG, Scor, Munich Re, Allianz Global Risks UK, Assicurazioni Generali.

У січні 2023 року було випущено новітню редакцію Інструкції, підготовлену спільно страховою і тунельною галуззю, яка спрямована на зниження частоти і тяжкості серйозних подій (результат страхових випадків) до допустимих меж.

Це третє видання являє собою загальногалузеве опитування, під час якого було зібрано думки щодо застосування Інструкції на сьогоднішній день і про будь-які необхідні оновлення. Основні сфери перегляду включають додавання списку основних атрибутів, очікуваних в Інструкції, розгляд питань компетентності та культури, розмежування між ризик-менеджментом та управлінням ризиками, новий розділ про цифрове моделювання, поліпшені формулювання як за приладами, так і за моніторингом, а також плани реагування на надзвичайні ситуації та роз'яснення важливості управління подіями з серйозними наслідками.

В Інструкції викладено передову галузеву практику управління будівельними ризиками під час підземних робіт, яка, якщо дотримуватися її, має знизити ризик значних збитків (застрахованих і незастрахованих) у всій галузі. Інструкція використовується з 2003 року, і її широке впровадження дало змогу знизити кількість інцидентів і втрат до прийнятного рівня.

Тунельна галузь прагне до високоякісного управління ризиками, як фактору успішної реалізації проєктів, а Інструкція являє собою надійний фундамент, на основі якого можна моделювати проєкти.

Страхова галузь використовує Інструкцію як еталон, за яким можна оцінювати проекти. Страховики можуть вимагати дотримання Інструкції як попередньої умови для забезпечення страхового покриття на випадок пошкодження об'єктів під час будівництва.

Інструкція призначена для застосування до всіх учасників проєкту, застрахованих за полісом "Усі ризики підрядника" (поліс CAR або аналогічним), і рекомендується до прочитання будь-якій іншій стороні, що бере участь у плануванні, проєктуванні, закупівлях і будівництві підземних споруд. Передбачається, що читач має розуміння використовуваних термінів, визначених у Додатку А.

Поліси страхування "Усі ризики підрядника" зазвичай охоплюють усіх учасників проєкту, від Замовника до Субпідрядника, а Інструкцію написано так, щоб відображати обов'язки кожного з учасників. У Додатку B перелічено результати, які, як очікується, будуть отримані на кожному етапі проєкту, і тому вони допоможуть у порівняльному аналізі та/або демонстрації відповідності Інструкції.

Слова "повинен" і "слід" використовуються для позначення дій, які або необхідні для забезпечення відповідності, або рекомендуються передовою практикою відповідно. Однак визнається, що всі проєкти унікальні й можуть мати альтернативні засоби досягнення найважливіших принципів, очікуваних в Інструкції. У розділі 1 перелічено основні характеристики, очікувані від проєкту, що дотримується цих принципів передової практики.

Цей документ називається "Зводом правил" або "Інструкцією" і призначений для опису передового досвіду або рекомендацій – сама по собі вона не є законодавчим або юридично обов'язковим документом. Однак вона може бути обов'язковою за договором, якщо вона згадується як така, наприклад, у будівельному контракті або страховому полісі.

Кодекс публікують спільно Міжнародна асоціація тунельного і підземного простору (ITA) і Міжнародна асоціація інженерних страховиків (IMIA).

Источник:  Дедал Инфо
URL статьи:  https://info.dedal.ua/news/ournews/128363/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес