На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Японія оштрафувала найбільших страховиків майна за цінову змову

Версия для печати Версия для печати
26.12.2023 

Фінансовий регулятор Японії оштрафував найбільших страховиків країни за змову з метою фіксації цін у контрактах з корпоративними клієнтами.

Агентство з фінансових послуг видало розпорядження про поліпшення діяльності основних підрозділів Tokio Marine Holdings Inc., MS&AD Insurance Group Holdings Inc. і Sompo Holdings Inc., повідомив міністр фінансів Шунічі Сузукі на брифінгу у вівторок.

Розслідування сколихнуло японський сектор страхування від нещасних випадків, який також опинився під ударом через нездатність виявити шахрайські заяви про автострахування. Згідно з даними галузевої асоціації та компаній, на ці три групи припадає близько 90% всього ринку вартістю приблизно 9 трильйонів ієн (63 мільярди доларів США) річного чистого доходу від страхових премій.

Сузукі висловив жаль, що компанії Sompo Japan Insurance, Tokio Marine & Nichido Fire Insurance, Mitsui Sumitomo Insurance та Aioi Nissay Dowa Insurance займалися ціновими змовами, і закликав компанії вжити рішучих заходів для запобігання повторенню подібних випадків.

"Невідповідна поведінка була широко розповсюдженою, повторюваною і безперервною, що, на мою думку, було вкрай зловмисною", — сказав Сузукі. Він додав, що були виявлені такі проблеми, як тиск на торговий персонал з метою збільшення прибутку.

Дочірні компанії Tokio Marine і Sompo Japan, а також MS&AD у відповідь заявили, що докладуть зусиль для поліпшення своїх бізнес-операцій в рамках всієї компанії.

Під тиском

FSA окремо зазначила, що страховики, ймовірно, були змушені підтримувати свою прибутковість, оскільки їхній бізнес зі страхування від пожеж зазнавав збитків через збільшення частоти та інтенсивності стихійних лих приблизно у 2018 році.

На думку регулятора, окрім недостатньої обізнаності щодо комплаєнсу, компанії могли мати знижене відчуття ринкової конкуренції, враховуючи їхні акціонерні відносини з корпоративними клієнтами.

Згідно з розпорядженням про поліпшення ведення бізнесу, до кінця лютого страховики повинні подати план, що деталізує відповідальність керівництва та заходи з підвищення ефективності управління. Вони також повинні надавати звіти про прогрес кожні три місяці, поки план не буде завершено. Штрафів за цими розпорядженнями не передбачено.

Окрім FSA, Комісія з добросовісної торгівлі Японії також проводить власне розслідування, щоб визначити, чи порушили страховики антимонопольне законодавство. Комісія розпочала перевірку страховиків на місцях.

Незважаючи на перевірки, акції трьох страхових груп підскочили цього року. MS&AD набрала 27% на токійських торгах, в той час як Tokio Marine піднялася на 22% і досягла рекорду на початку цього місяця. Sompo, яка також нещодавно досягла нових максимумів, зросла на 15%.

Источник:  Bloomberg
URL статьи:  https://www.bloomberg.com/news/articles/2023-12-26/japan-s-biggest-property-insurers-are-penalized-for-price-fixing

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес