На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Торговельне та інвестиційне страхування в Японії

Версия для печати Версия для печати
24.01.2024 

Йдеться про особливості організації підтримки експортно-кредитних операцій в Японії

У 2001 році було створено ЕКА Японії (Nippon Export and Investment Insurance, NEXI). У 2017 році його було перетворено на спеціалізоване акціонерне товариство зі 100% капіталом держави.

Уряд (міністерство економіки, торгівлі та промисловості) відповідає за загальне планування і переговори між країнами з погляду японської торговельної політики, а NEXI здійснює торговельне та інвестиційне страхування. Після скасування системи перестрахування, що надається державою, у разі надзвичайної ситуації, коли NEXI зіткнеться з труднощами у фінансуванні, уряд вживає контрзаходів, як це передбачено в Законі про страхування торгівлі та інвестицій, щоб забезпечити безпечну виплату страхових відшкодувань.

У першій половині 1990-х років запозичення уряду становили близько 700 мільярдів єн (див. рис.) через боргову кризу в Латинській Америці, розпад Радянського Союзу, а також кризу на Близькому Сході та в Перській затоці. Однак вони стабільно поверталися, і непогашені позики виникли навіть наприкінці 1999 фінансового року.

Це якраз показує, що система страхування в експортно-кредитних агентствах суттєво відрізняється від страхування комерційних страхових компаній. Держава змушена здійснювати виплати з бюджету країни у випадках, коли власних коштів ЕКА не вистачає.

На сайті нашого ЕКА подібних даних немає. Ми не знаємо скільки зібрали премій за певний період і скільки виплатили збитків. Хоча всі комерційні страховики публікують ці дані.

Собранные премии и выплаченные убытки по годам

Источник:  ДедалИнфо
URL статьи:  https://info.dedal.ua/news/ournews/128462

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес