На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Глобальний страховий збиток від природних катастроф у 2023 р. перевищив $100 млрд — WTW

Версия для печати Версия для печати
29.01.2024 

Глобальний страховий збиток від природних катастроф четвертий рік поспіль у 2023 році перевищив 100 мільярдів доларів США, однак, з огляду на те, що загальні економічні збитки перевищили 350 мільярдів доларів США, стало зрозумілим, що прогалина в захисті завжди присутня, і такі втрати стають нормою, а не винятком.

Про це йдеться в останньому огляді природних катастроф, опублікованому провідною світовою компанією в галузі консалтингу, брокерських послуг WTW на її сайті.

Ключові висновки звіту показують, що економічні та соціальні наслідки вторинних небезпек були в центрі уваги менеджерів з ризиків у 2023 році, після року, в якому переважали сильні конвективні шторми, лісові пожежі, посухи та повені. Страховики в США стали свідками найдорожчих сильних конвективних штормів (SCS) за всю історію спостережень, загальна сума претензій перевищила 50 мільярдів доларів.

Крім того, останніми роками страховики розглядають щорічні збитки в розмірі від 20 до 30 мільярдів доларів від конвективних штормів у США як показник важкого року. Але тепер цей поріг слід переоцінити після безпрецедентного збитку, що спостерігався 2023 року, і триваючого зростання ризиків, пов'язаних із нерухомістю.

"У світі, який дедалі більше формується під впливом старіння інфраструктури, зміни клімату та зростання міст у схильних до ризику районах, ми зараз стикаємося з лихами, яких або не очікували, або не вважали можливими лише кілька років тому. Крім економічних збитків, 2023 рік показав необхідність активного підходу до виявлення, пом'якшення та адаптації ризиків", — зазначає керівник відділу моделювання та інновацій дослідницької мережі WTW Кемерон Рай.

Источник:  Інтерфакс-Україна

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес