На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Оператор "Північних потоків" подав до суду на страховиків

Версия для печати Версия для печати
12.03.2024 

Компанія Nord Stream AG, яка є оператором газопроводів "Північний потік", у лютому подала позов до британського суду проти страхових компаній на €400 млн за відмову покрити збитки від вибухів на газовій інфраструктурі, пише Financial Times.

Ключові факти

  • Швейцарська компанія подала позов минулого місяця, стверджуючи, що страховики "не виплатили" їй відшкодування збитків, завданих підводними вибухами, які пошкодили та деформували трубопроводи "Північний потік-1" та "Північний потік-2" на дні Балтійського моря.
  • Lloydʼs of London та Arch Insurance зазначені як представники відповідачів від імені кількох страховиків за полісами.
  • Судові документи показують, що "попередня та загальна оцінка" Nord Stream витрат на видалення води з трубопроводів, їх стабілізацію, ремонт та заміну втраченого газу становить від €1,2 млрд до €1,35 млрд.
  • За даними групи аналізу судових даних Solomonic, позов є одним із найбільших, поданих до Високого суду за останній рік.

Контекст

У вересні 2022 року в результаті підриву відбулася розгерметизація двох ниток "Північного потоку" та однієї – "Північного потоку – 2".

У РФ порушили кримінальну справу за статтею "Акт міжнародного тероризму". Росія звинуватила США, Велику Британію та Україну у вибухах. Україна офіційно відкидала свою можливу причетність до підриву газопроводів.

І Данія, і Швеція вже припинили розслідування, заявивши, що у них недостатньо доказів, щоб предʼявити комусь звинувачення, і нині розслідування проводить лише Німеччина. Минулого року Німеччина повідомила Раду Безпеки ООН, що виявила сліди підводної вибухівки на вітрильній яхті, яка, можливо, використовувалася для перевезення, і водолази могли прикріпити вибухівку до трубопроводів.

Автор:  Аніта Прасад
Источник:  Forbes
URL статьи:  https://forbes.ua/news/operator-pivnichnikh-potokiv-podav-do-sudu-na-strakhovikiv-vimagae-vid-400-mln-12032024-19806

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес