На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Російські танкери, які обходять санкції, не мають страховки від розливів нафти — Financial Times

Версия для печати Версия для печати
15.03.2024 

Російські нафтові танкери, що обходять західні санкції, покладаються на страховку, за якою неможливо пред'явити претензії, пише Financial Times з посиланням на документи, що просочилися.

У документах, що потрапили в розпорядження Financial Times і датської медіагрупи Danwatch, йдеться про те, що низка російських суден покладається на страховку, яку може бути легко анульовано в разі катастрофи.

Видання пише, що московська страхова компанія Ингосстрах надає страхове покриття, яке необхідне її клієнтам для заходу в порти по всьому світу. Але в договорі дрібним шрифтом прописано "застереження про виключення санкцій", яке анулює претензії більшості танкерів, що перевозять російську нафту.

Журналісти заявили, що договори страхування російського темного флоту з Інгосстрахом потенційно наражають прибережні держави Європи та Азії на величезні потенційні витрати на очищення в разі розливу нафти.

FT і Danwatch виявили низку танкерів темного флоту, які тепер використовують страховку Інгосстраху під час плавання через датські води та Англійський канал на шляху до Індії.

Це також підкреслює, що складний режим західних санкцій, спрямований на скорочення енергетичних доходів Москви після її повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року, міг ненавмисно збільшити екологічні загрози від неадекватно застрахованих суден.

Источник:  NV
URL статьи:  https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/rosiyski-tankeri-ne-mayut-strahovki-vid-rozliviv-nafti-novini-rosiji-50401359.html

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес