На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Параметричне страхування — ефективний інструмент для боротьби з землетрусами

Версия для печати Версия для печати
28.03.2024 

Параметричне страхування стає все більш поширеним і стало чудовим інструментом на додаток до традиційного страхування, оскільки потенційний руйнівний вплив таких небезпек, як землетруси, зростає, прокоментувала Меган Лінкін в нещодавньому інтерв'ю Reinsurance News.

Результати останньої Національної моделі сейсмічної небезпеки (NSHM) Геологічної служби США (USGS) показали, що існує більша ймовірність збитків від підземних поштовхів, пов'язаних із землетрусами, уздовж східного і західного узбережжя, порівняно з останнім оновленням NSHM, опублікованим у 2018 році.

У Сполучених Штатах питання полягає не в тому, "якщо", а в тому, "коли" станеться великий землетрус. І страховики готуються підтримати своїх клієнтів після події, надаючи "ефективні інструменти фінансового захисту", такі як параметричне страхування.

Старший структурний аналітик з параметричного страхування, Swiss Re Corporate Solutions, сказав: "Геологічна служба США (USGS) оприлюднила дані про ризик землетрусів у Вашингтоні та на узбережжі США: "Геологічна служба США (USGS) виявила, що існує підвищений ризик землетрусу у великих містах уздовж Східного узбережжя, від Вашингтона до Балтімора, Філадельфії, Нью-Йорка і Бостона. Але якщо розглядати це в контексті, то ризик знизився з дуже низького до, можливо, трохи менш низького. Західне узбережжя продовжує мати найбільш значний ризик землетрусу в США.

"Наприклад, землетрус у Сан-Франциско чи Лос-Анджелесі матиме значні наслідки не лише для населення, підприємств, корпорацій та урядів, які розташовані в цих містах, але й для всієї економіки США, а можливо, і для всієї країни. Сан-Франциско є ключовим технологічним центром, а порти Лос-Анджелеса є ключовими для ланцюга поставок.

"У Каліфорнії є кілька великих розломів, і хоча вони вже давно не спричиняли великих землетрусів, питання не в тому, "якщо", а в тому, "коли". Тож параметричне страхування може допомогти доповнити будь-яке існуюче страхове покриття, яке має компанія або уряд",

Параметричне страхування використовує характеристики основної події, щоб визначити, чи підлягає виплаті страхове відшкодування. У випадку землетрусу використовується сила підземних поштовхів або магнітуда землетрусу, а інформація про характеристики землетрусу надходить безпосередньо від Геологічної служби США, урядового агентства, відповідального за моніторинг сейсмічної активності, пояснив Лінкін.

Вона продовжила: "Такий підхід має багато переваг. По-перше, використання коштів є дуже гнучким. Це не обов'язково пов'язано з пошкодженням конкретної споруди чи активу, якщо збитки перевищують франшизу, щоб покупець міг отримати виплату. Все, що йому потрібно зробити, це підтвердити, що він зазнав збитків від землетрусу.

"Це також дуже прозоро, тому що страхувальник і страховик не придумують ніяких цифр чи інтенсивності, щоб визначити, чи буде виплачено страховку. Це робиться абсолютно незалежно і авторитетною науковою установою.

"По-третє, це дуже швидко. Виплати за всіма отриманими нами страховими випадками параметричного страхування були здійснені протягом 30 днів у Північній Америці. Кошти за умовами полісу параметричного страхування надходять практично через кілька тижнів після настання події.

За словами Лінкіна, всі ці характеристики допомагають розпочати відновлення та вирішити питання потенційної нефізичної шкоди та перерви в роботі, а також аварійно-відновлювальних робіт.

Інтерес до параметричних рішень зріс в останні роки і став більш актуальним після того, як такі катастрофічні події, як ураган Ян, продемонстрували прогалини у страхуванні, які урядам і корпораціям необхідно закрити.

Лінкін зазначив: "Традиційний ринок страхування майна став жорсткішим, що означало, що деякі покупці прагнули отримати додаткову ємність і, що ще гірше, те, що вони раніше могли забезпечити на ринку страхування майна, і вони шукали альтернативні способи зробити це.

"Коли урагани обрушилися на США у 2020, 2021, 2022 роках і навіть у 2023 році, коли ураган "Ідалія" вийшов на сушу, це дійсно відкрило багатьом корпораціям та урядам очі на те, якими є їхні незастраховані ризики або якими можуть бути їхні потенційні незастраховані ризики. Втрати, які просто не можуть бути покриті традиційними полісами, змусили їх шукати варіанти, які могли б заповнити ці прогалини та забезпечити покриття; і параметричне страхування досить добре підходить для цих цілей".

Лінкін також підкреслив, що параметричні продукти не тільки стали більш поширеними, але й існують докази того, що вони успішно працюють.

Виконавчий директор зробив висновок: "Існують докази того, що параметричні рішення працюють. Покращення даних, які доступні для врегулювання параметричних страхових транзакцій, дійсно уможливило і розширило сферу параметричного страхування, і я передбачаю, що це буде продовжуватися і в найближчі роки".

"Параметричні рішення стають все більш поширеними. Раніше вони були дуже нішевими, оскільки використовувалися певними сегментами покупців, такими як державні клієнти або енергетичні компанії. Але зараз вони стають більш широко прийнятними для всіх страховиків, які беруть участь у комерційному ринковому просторі".

Источник:  Reinsurance News
URL статьи:  https://www.reinsurancene.ws/parametric-insurance-an-effective-tool-to-address-earthquakes-swiss-res-linkin/

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес