На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

Суд вирішить долю перестрахових виплат по літаках на $10 млрд в Лондоні

Версия для печати Версия для печати
01.04.2024 

Високий суд Лондона вирішив, що судовий процес на 10 мільярдів доларів між перестраховиками та безліччю лізингових компаній, які вимагають страхової виплати за понад 200 літаків, які були націоналізовані та заблоковані в росії, має розглядатися в Лондоні, а не в москві, йдеться у звіті Beinsure.

Згідно з новим звітом Reuters, ще в липні 2023 року понад 40 авіалізингових компаній, включаючи AerCap, Aircastle, Avenue Capital, Carlyle Aviation Partners, FTAI Aviation і Merx Aviation, закликали Верховний суд дозволити розгляд спору про перестрахування в Лондоні в надії, що щоб уникнути ризику несправедливих слухань або непослідовних рішень. Однак деякі великі перестраховики та кілька синдикатів Lloyd's of London вимагали, щоб претензії щодо виплат були розглянуті в росії, стверджуючи, що договори страхування передбачають, що спір повинен розглядатися в москві.

За даними Reuters, не всі перестраховики погодилися, близько 35 визнали юрисдикцію англійських судів у суперечці, включаючи Swiss Re і Chubb.

AerCap, найбільший у світі орендодавець літаків, та інші вважають, що вони мають обґрунтовані претензії щодо втрати своїх літаків і двигунів, які вони не змогли відшкодувати від російських авіакомпаній після вторгнення в Україну минулого року.

Хоча західні орендодавці розірвали договори оренди на літаки після введення санкцій проти рф, авіаперевізники відмовилися передавати літаки і продовжують на них літати.

Російські авіакомпанії, які орендували літаки, застрахували їх у вітчизняних компаніях, які потім перестрахували ризик у західних страховиків, таких як AIG і Lloyd's of London. Ці поліси також поширювалися на орендодавців. Ці страховики стверджували, що оскільки початкові контракти були укладені згідно з російським законодавством, справи повинні розглядатися там.

Перестраховики стверджують, що ці претензії повинні розглядатися в росії на основі положень про юрисдикцію в полісах перестрахування, що визначають російські суди для будь-яких суперечок, згідно з судовими документами, наданими для розгляду справи.

Суддя Високого суду Лондона постановив об'єднати позови десяти орендодавців, включаючи AerCap, Carlyle, Avenue Capital і Merx Aviation, проти кількох страховиків, включаючи AIG та Lloyds, в одне об'єднане слухання, яке відбудеться в лютому 2024 року, яке вирішить питання юрисдикції.

Орендодавці стверджували, що передавати свої справи до росії недоцільно з огляду на триваючу війну з Україною.

Суддя Ендрю Хеншоу заявив у письмовій постанові, що "позивачі навряд чи отримають справедливий судовий розгляд у росії", і таким чином виніс рішення на користь орендодавців авіаційної авіації та відхилив оскарження юрисдикції з боку інших перестраховиків.

Представник Carlyle Aviation Partners прокоментував: "Ми вітаємо це рішення, яке викриває тактику фракції міжнародних страховиків, які порушують свої договірні зобов'язання. Без подальших зволікань ми маємо намір активно подати наші претензії проти всіх страховиків та перестраховиків, які не змогли надати страхове покриття збитків у судах Лондона, як це є правильною та належною юрисдикцією".

Зазначалось, що лізингова компанія AerCap нещодавно оголосила, що зібрала понад 600 мільйонів доларів за договорами страхування в 4 кварталі 2023 року, довівши загальну суму збитків до 1,3 мільярда доларів за рік.

Источник:  Форіншурер
URL статьи:  https://forinsurer.com/news/24/04/01/43618

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес