На главную страницу
 
Головна
Про нас
Новини
Обговорення
Оголошення
База знань
Пошук
Карта сайту
Коментарі
Інтерв'ю
Аналітика
Рейтинги
Поиск по сайту

Обговорення / Коментарі / Коментарі

ТДВ отримали можливість перевести облік часток учасників до Національного депозитарію — НКЦПФР

Версия для печати Версия для печати
03.04.2024 

ТДВ та їхні учасники можуть перевести облік часток з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань в облікову систему часток НДУ, повідомляє НКЦПФР на своєму сайті.

При цьому зазначається, що система запрацювала з березня 2024 року.

"Надання можливості учасникам товариств перевести облік часток з Єдиного державного реєстру до Центрального депозитарію – це фундаментальна робота нас як регулятора. Метою такого обліку є фіксація фактів набуття і припинення та обмеження прав на частки, захист права власності на частку від його несанкціонованої втрати", — зазначає член НКЦПФР Максим Лібанов.

За словами члена правління ПАТ "НДУ" Марини Адамовської, впровадження механізму обліку часток `ТДВ через облікову систему часток Центрального депозитарію є революційним нововведенням. Одна особа може об'єднати свої права власності на цінні папери та частку в товаристві в одній депозитарній установі та скористатися додатковими сервісами, які пропонує Центральний депозитарій. Наприклад, електронні збори учасників, актуальні в сучасних умовах. Крім того, використання рахунків умовного зберігання (ескроу) для гарантування виконання зобов'язань за операціями з відчуження часток підвищить гарантії кредиторів, права та вимоги яких забезпечуються заставою прав на частку товариства, та дасть змогу розширити застосування такого виду забезпечення, зауважила він.

Источник:  Інтерфакс-Укрина

«« Вернуться на первую страницу раздела



Адміністрація сайту не завжди поділяє думку авторів чиї статті розміщені на ресурсі.
При використанні матеріалів сайту гіперпосилання www.insurancebiz.org обов'язкове.
© 2006-2024 Асоціація Страховий Бізнес